Λάρισα » Κινητοποίηση επιτυχόντων συμβασιούχων στα νοσοκομεία
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 5ΗΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΠΓΝΛ

Κινητοποίηση επιτυχόντων συμβασιούχων στα νοσοκομεία

Κινητοποίηση επιτυχόντων συμβασιούχων στα νοσοκομεία

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται το πρωί της Τρίτης από τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 8μηνες συμβάσεις στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2017 οι 132 επιτυχόντες δεν έχουν προσληφθεί καθώς ιδιωτική εταιρία που είχε το έργο της καθαριότητας έκανε προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με τον πρόεδρο Τάσο Τσιαπλέ. Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΛ επισημαίνεται ότι «οι επιτυχόντες με 8μηνες συμβάσεις για καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2017 με την κινητοποίηση εκφράζουν την καταδίκη τους στον εμπαιγμό που υφίστανται επί 15 μήνες τώρα και διεκδικούν την άμεση πολιτική επίλυση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει άμεσα η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων και μάλιστα με συμβάσεις πλήρους και σταθερής εργασίας».

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των επιτυχόντων έχουν συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και την υποδιοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ανθή Χαλιβέρα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος βρίσκεται σήμερα στο υπουργείο όπου εκτός των άλλων θα θέσει και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να πήραν μετά τη συνάντηση κάποια σαφή δέσμευση, ενώ έδωσαν διορία έως την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαίου που θα βρεθούν ξανά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο περιμένοντας πιστικές απαντήσεις στο πρόβλημά τους.

Το ΕΚΛ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2017 και μη προσληφθέντες ακόμα στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας για καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 24/4, κινητοποίηση στην έδρα της διοίκησης του ΠΠΝΛ, όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου και την υποδιοικήτρια του ΠΠΝΛ κ. Χαλιβέρα, αφού ο διοικητής κ. Νάνος έφυγε εκτάκτως όπως ενημερωθήκαμε.

Το ΕΚΝΛ και οι επιτυχόντες και μη προσληφθέντες, εξέφρασαν την αγανάχτησή τους για την κοροϊδία της διοίκησης των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, οι οποίες την Δευτέρα 16/4, στην συνάντηση που είχαμε, μας διαβεβαίωναν ότι βγήκε απόφαση θετική υπέρ της προσφυγής των Νοσοκομείων για ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας, η οποία δήθεν αναμένονταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δυο νοσοκομείων σύντομα, για να προχωρήσει η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων, ενώ αποδείχτηκε ότι την Δευτέρα δεν υπήρχε απόφαση, πολύ δε περισσότερο θετική και ότι αυτή εκδόθηκε την Τετάρτη και ήταν απορριπτική.

Απαίτησαν να σταματήσει ο εμπαιγμός της διοίκησης που υφίστανται επι 15 μήνες τώρα και να υπάρξει άμεση παρέμβαση των δυο διοικητών (Νοσοκομείων και 5ης ΥΠΕ) στην κυβέρνηση για να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει άμεσα η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων και μάλιστα με συμβάσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.

Έδωσαν προθεσμία γι’ αυτό στους διοικητές (Νοσοκομείων και 5ης ΥΠΕ) μέχρι την Πέμπτη 3 Μάη, όποτε θα ξανακάνουν συγκέντρωση το ΕΚΝΛ και οι επιτυχόντες στις 10 π.μ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι επιτυχόντες.»

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

συμβασιουχοι νοσοκομεια (3)

συμβασιουχοι νοσοκομεια (2)

συμβασιουχοι νοσοκομεια (4)

συμβασιουχοι νοσοκομεια (5)

 

Διαβάστε επίσης: