Οικονομία » Λάρισα: Στο κτίριο του πρώην ΟΕΚ μετακομίζουν οι Υπηρεσίες Επιτρόπου
ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Λάρισα: Στο κτίριο του πρώην ΟΕΚ μετακομίζουν οι Υπηρεσίες Επιτρόπου

Λάρισα: Στο κτίριο του πρώην ΟΕΚ μετακομίζουν οι Υπηρεσίες Επιτρόπου

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, το 2006, ήταν ένα από πρωτοποριακά κτίρια στη Λάρισα, καθώς ουσιαστικά αποτέλεσε το πρώτο με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που θα στέγαζε Δημόσια Υπηρεσία…

Ο λόγος για το κτίριο του πρώην ΟΕΚ στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παναγούλη, όπου ήταν η τοπική έδρα του Οργανισμού για μόλις έξι χρόνια, καθώς το 2012 ο ΟΕΚ – λόγω μνημονιακής επιταγής – ήταν από τους φορείς του Δημοσίου που καταργήθηκαν.

Από τότε στον συγκεκριμένο χώρο παρέμεναν ελάχιστοι υπάλληλοι, προωθώντας υποθέσεις του πάλαι ποτέ κραταιού Οργανισμού, του οποίου οι αρμοδιότητες είχαν περάσει στον ΟΑΕΔ.

Πλέον, φαίνεται πως το κτίριο του πρώην ΟΕΚ θα πάρει και πάλι ζωή, καθώς – σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές – μένει να ολοκληρωθούν τυπικές διαδικασίες για την μεταφορά των Υπηρεσιών Επιτρόπου, οι οποίες τώρα στεγάζονται σε οικοδομή της οδού Μανωλάκη.

Ο φορέας με την επωνυμία «Ελεγκτικό Συνέδριο – Πρώτη Υπηρεσία Επιτρόπου ν. Λάρισας» είναι αυτός που ελέγχει τις πληρωμές των ΟΤΑ και άλλων Οργανισμών του Δημοσίου και δίνει τις απαραίτητες εγκρίσεις ώστε να εκταμιευτούν τα ποσά.

Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διατυπώσεις, στις οποίες μετέχει και ο ΟΑΕΔ σε κεντρικό επίπεδο, και έτσι θα ξεκινήσει η διαδικασία μετακόμισης  στη νέα στέγη επί της διασταύρωσης Ηρώων Πολυτεχνείου και Παναγούλη.