Άρθρα χρηστών » Δημοσιογραφία των πολιτών » Λάρισα, μια πόλη αναρχίας*

Λάρισα, μια πόλη αναρχίας*

Λάρισα, μια πόλη αναρχίας*

Του Κώστα Μαχμουδιέ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα .Πάντα την αγαπούσα και έλεγα με περηφάνια τον τόπο καταγωγής μου. Μου άρεσαν γενικά όλα αυτά που την έκαναν να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις.

Τα τελευταία  χρόνια, διαπιστώνω όμως ότι έχει χαθεί το μέτρο στην πόλη μας και η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ έχει γίνει μόνιμη και διαρκής, ο καθένας κάνει ότι θέλει όπως θέλει και όταν θέλει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ παραβιάζοντας ασύστολα νόμους και διατάγματα αφού ΚΑΜΙΑ δημόσια ή δημοτική αρχή δεν τον ενοχλεί και δεν τον συμμαζεύει και κανένας δεν βλέπει καμία από τις παρανομίες που γίνονται κατά εξακολούθηση  καθημερινά.

Παρκάρισμα σε διπλή σειρά, εκεί που πριν λίγο καιρό μηχανάκι να διπλαπαρκάριζες  η τροχαία σου έκοβε άμεσα κλήση, ώρα δεν ανοίγει ρουθούνι. Οχήματα πάσης φύσης κυκλοφορούν και παρκάρουν στους πεζόδρομους ελεύθερα, κατάληψη δρόμων και πεζοδρομίων ΜΟΝΙΜΑ από γλάστρες ταμπέλες μηχανάκια διαφημιστικές πινακίδες και πάσης λογής εμπόδια ή απλώνοντας την πραμάτεια τους  για να έχει το μαγαζί τους  «πρόσωπο» ενοχλώντας όλους τους άλλους περιοίκους και άμα κανείς τους πει κάτι θα πουν ότι «είμαι επαγγελματίας εγώ και θέλω να δουλέψω», λες και όλοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι , αυτός να κάνει την δουλεία του και τους άλλους ποιος τους γράφει. Βιώνοντας όλα αυτά πεζοί και ποδηλάτες άρχισαν και αυτοί με τη σειρά τους να κυκλοφορούν όπως τους βολεύει στους  δρόμους μην δίνοντας καμία σημασία. Ιδίως σε σημεία, σε μερικούς πεζόδρομους, για την κυκλοφορία των πεζών έχει μείνει χώρος πλάτους πεζοδρομίου και αυτός με ζιγκ- ζαγκ.  Εάν κάποιος μετρήσει τις θέσεις στάθμευσης που έχουν χαθεί μόνιμα πλέον στην πόλη από τα εμπόδια πιστεύω ότι δεν θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης  εκτός και εάν είναι κάποιο κρυφό σχέδιο της δημοτικής αρχής για να μην κυκλοφορούμε με τα αυτοκίνητα.

Τώρα οι δημόσιες και δημοτικές αρχές  θα πουν ότι «δεν έχουμε προσωπικό για να επιβάλουμε τον νόμο» τώρα όμως κύριοι το έχετε χάσει το παιχνίδι αφού δεν επιδείξατε από την αρχή την απαραίτητη αυστηρότητα σε όλα αυτά και συνεχίζεται να σφυρίζεται  αδιάφορα σε αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν.

Και οι επιχειρηματίες θα πουν ότι «έτσι κάνει και ο συνάδελφος πιο κάτω ή αφού όλοι κυκλοφορούν και ξεφορτώνουν όλες τις ώρες εγώ γιατί όχι» ή ότι «πληρώνουμε υπέρογκους δημοτικούς φόρους για τις ενοικιάσεις  χώρων» λες και σας έβαλαν με το ζόρι να τους νοικιάσετε.

Για αυτό κύριοι επιτέλους πατάξτε την ΑΝΟΜΙΑ  που βασιλεύει και κάντε την πόλη μας πρότυπο πόλης και μην πείτε σας παρακαλώ ότι σε άλλες πόλεις είναι χειρότερα  γιατί σε άλλες είναι καλύτερα. Η Λάρισα πάνω από όλα.