Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Συκούριο: Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Συκούριο: Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Συκούριο: Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) και ο Δήμος Τεμπών, αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις τις ηλεκτρονική εποχής και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την χρήση του διαδικτύου, και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Συκουρίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», παρουσία 150 ατόμων περίπου, με ομιλητές στελέχη της Υποδ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Οι ομιλητές, επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του.

Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφερόμενοι στα «αρπαχτικά του Ίντερνετ» ως είναι γνωστοί οι ενήλικες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικους. Αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying.

Επισημάνθηκε στους χρήστες του Facebook, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in.

Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ότι τους απασχολεί σχετικά με την διαδικτυακή τους ζωή.

τολιας

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Τόλιας.

ημεριδα Συκουριο

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Νταφούλης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας ,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης , εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας δίνει αναμνηστικό του Δ.Τεμπών εκ μέρους του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου στον Aστυνόμο Α κ.Ευάγγελο Μπέσα απο την Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:

ζαρρας

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας δίνει αναμνηστικό της ένωσης στον αστυνόμο Α κ.Ευάγγελο Μπέσα απο την Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:

καλαμπουκας