Ελλάδα » Mπαράζ διαρρήξεων σε ναούς

Mπαράζ διαρρήξεων σε ναούς

Mπαράζ διαρρήξεων σε ναούς

Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές αλλά και στην Εκκλησία έχουν προκαλέσει κρούσματα κλοπών, που έχουν καταγραφεί σε ναούς του νησιού το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, το Σάββατο, άγνωστοι μπήκαν σε μικρή εκκλησία στην Λαγκά Μυλοποτάμου, από όπου αφαίρεσαν τάματα, που είχαν αφιερώσει πιστοί, ενώ τις ημέρες του Πάσχα έγινε μία ακόμα κλοπή σε εκκλησία της Κράνας, από όπου αφαιρέθηκε ένα μικρό χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο παγκάρι.
Επίσης, διαπιστώθηκε και μία απόπειρας κλοπής σε εκκλησία της περιοχής, η οποία δεν τελεσφόρησε για τους δράστες.

Τα γεγονότα αυτά έχουν καταγραφεί από την αστυνομία και έχει ενημερωθεί και η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, από την οποία έχουν γίνει συστάσεις προς τους ιερείς να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα στους ναούς, ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα περιστατικά είχαμε πρόσφατα και στο Ηράκλειο, όπου άγνωστοι μπήκαν στο Ναό της Παναγίας, στην Ιερά Μονή Παλιανής, έσπασαν τις προθήκες στις εικόνες και αφαίρεσαν ότι θεώρησαν πολύτιμο.
Επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, με τους ιερόσυλους να «χτυπούν» σε τουλάχιστον 4 εκκλησίες στ” Αμιρά, τον Πεύκο και το Κεφαλοβρύσι.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: