Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Κίσσαβο (φωτ.)
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

Άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Κίσσαβο (φωτ.)

Άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Κίσσαβο (φωτ.)

Μεγάλη άσκηση με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με σενάριο έρευνας και διάσωσης, διεξήχθη  σήμερα το πρωί στον Κίσσαβο. Η άσκηση έγινε από την Πολιτική Προστασία Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την 8η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα πλαίσια α) της ετοιμότητας των εθελοντικών οργανώσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό μητρώο πολιτικής προστασίας, β) της γνωριμίας μεταξύ των μελών που συμμετέχουν και πλαισιώνουν τους Συλλόγους στις επιχειρήσεις όποτε χρειασθεί, γ) της πρόληψης για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων – λαθών που δημιουργούνται –παρουσιάζονται κατά την διάρκεια ενός πραγματικού γεγονότος, δ) την καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τις εθελοντικές οργανώσεις, ε) την επίλυση μετά το πέρας της άσκησης για την βελτιστοποίηση της άμεσης και αποτελεσματικής βοήθειας προς την ΕΜΑΚ.

Η άσκηση με σενάριο έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο του ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ στον Κίσσαβο, σε ρεαλιστικές συνθήκες με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των φορέων σε πραγματικά συμβάντα. Το σενάριο προέβλεπε την διάσωση δύο ορειβατών από το βουνό που ήταν εγκλωβισμένοι λόγω πυκνής ομίχλης. Όλα κύλησαν ομαλά και η άσκηση ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Οι οργανώσεις που συμμετείχαν εθελοντικά ήταν οι: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Ο ΕΟΣ Λάρισας παράλληλα πραγματοποίησε  δωρεάν παραχώρηση της διαμονής – διανυκτέρευσης του καταφυγίου Κισσάβου στην θέση ΚΑΝΑΛΟΣ το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή ημέρα της άσκησης. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της 8ης ΕΜΑΚ.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση

διάσωση 1

Διάσωση 3

Διάσωση 4

Διάσωση 5

Διάσωση 6

Διάσωση 7

Διάσωση 8

Διάσωση 9

Διαβάστε επίσης: