Οικονομία » Σύσκεψη στο ΕΚΝΛ για τις 8μηνες συμβάσεις στα νοσοκομεία της Λάρισας

Σύσκεψη στο ΕΚΝΛ για τις 8μηνες συμβάσεις στα νοσοκομεία της Λάρισας

Σύσκεψη στο ΕΚΝΛ για τις 8μηνες συμβάσεις στα νοσοκομεία της Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 20/4, σύσκεψη με επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 8μηνες συμβάσεις στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, μετά την πληροφόρηση από το διοικητικό εφετείο Λάρισας, ότι απορρίφτηκε η προσφυγή της διοίκησης των νοσοκομείων κατά της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε κάνει η εταιρεία που είχε το έργο της καθαριότητας.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΝΛ τονίζει:

«Από την σύσκεψη καταλήχθηκαν τα εξής:

Α). Καταδικάστηκε η κοροϊδία της διοίκησης των Νοσοκομείων, η οποία την Δευτέρα 16 Απριλίου, στην συνάντηση που είχαμε, μας διαβεβαίωνε ότι βγήκε απόφαση θετική υπέρ της προσφυγής της για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας, η οποία δήθεν αναμένονταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δυο νοσοκομείων σύντομα, για να προχωρήσει η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων, ενώ αποδείχτηκε ότι την Δευτέρα δεν υπήρχε απόφαση, πολύ δε περισσότερο θετική και ότι αυτή εκδόθηκε την Τετάρτη και ήταν απορριπτική. 

Β). Ότι έχουν ευθύνη τόσο η διοίκηση των 2 Νοσοκομείων της Λάρισας και της 5ης ΥΠΕ, αλλά και η κυβέρνηση για την αρνητική εξέλιξη για τους 132 εργαζόμενους. Το θέμα είναι πολιτικό και τέτοια απόφαση χρειάζεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να προσληφθούν άμεσα όλοι οι επιτυχόντες στα δυο Νοσοκομεία της πόλης μας και μάλιστα με σχέση πλήρους και σταθερής εργασίας.

Γ). Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των επιτυχόντων με 8μηνες συμβάσεις για καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2017 για τα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας, την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 10 το πρωί στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να εκφράσουν την καταδίκη τους στον εμπαιγμό που υφίστανται επι 15 μήνες τώρα και να διεκδικήσουν την άμεση πολιτική επίλυση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει άμεσα η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων και μάλιστα με συμβάσεις πλήρους και σταθερής εργασίας. Καλούνται όλοι οι επιτυχόντες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση αυτή».