Εκπαίδευση » Σχολεία » Πρωτιές για μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά στον διαγωνισμό «Young Business Talents

Πρωτιές για μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά στον διαγωνισμό «Young Business Talents

Πρωτιές για μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά στον διαγωνισμό «Young Business Talents

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ για πέμπτη συνεχή χρονιά συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού “YOUNG BUSINESS TALENTS” που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου  2018 στο Αμερικανικό  Κολλέγιο της Αθήνας, όπου συμμετείχαν οι 75 καλύτερες ομάδες (15 πεντάδες) από όλα τα σχολεία-Λύκεια (ιδιωτικά, δημόσια γενικά – ΕΠΑ.Λ.) της χώρας.

Από τις 800 περίπου ομάδες που συμμετείχαν εξ’ αρχής στον διαγωνισμό (περισσότεροι από 2.000 μαθητές). Δύο (2) ομάδες του ΕΠΑ.Λ. Παλαμά  κατάφεραν  να προκριθούν στον εθνικό τελικό κατακτώντας πανελλήνιες πρωτιές ανάμεσα στις 75 καλύτερες ομάδες συνεχίζοντας την καλή παράδοση με την κατάκτηση της πρώτης θέσης που πήρε το 2014 με την ομάδα «SURPRISE». Συγκεκριμένα, η ομάδα “GIRLMANAGER” κατάφερε να καταλάβει την 1η Θέση στην πεντάδα της και την 3η θέση στην γενική κατάταξη και η ομάδα “BULLS” την 5η θέση στην γενική κατάταξη, στους οποίους απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής και χρηματικά βραβεία 600 Ευρώ.

Την πεντάδα των ομάδων – ‘εταιριών’ που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη από πλευράς συσσωρευμένης κερδοφορίας, απαρτίζουν:1η θέση: BELLATRIX – από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce.
2η θέση: SPARTACUS – από το 2o Γενικό Λύκειο Γέρακα, Αττική.
3η θέση: GIRLMANAGER – από το Επαγγελματικό Λύκειο Παλαμά, Καρδίτσα.
4η θέση: SOSTIS_INC – από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής, Αττική.
5η θέση: BULLS – από το Επαγγελματικό Λύκειο Παλαμά, Καρδίτσα.

ΕΠΑΛ Παλαμα

Το “YOUNG BUSINESS TALENTS” είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας από την εταιρεία “NIVEA”, η οποία παρέχει διεθνώς την υποστήριξή της σε όλες τις χώρες που υλοποιείται ο θεσμός. Ο διαγωνισμός βασίζεται στη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) στο internet και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.

Ο “Επιχειρηματικός Προσομοιωτής” (Business Simulator) είναι ένα προηγμένο λογισμικό, που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν επιχειρηματικό παιχνίδι (business game) για πρακτική εκπαίδευση.

Μέσω του επιχειρηματικού προσομοιωτή, οι μαθητές των Λυκείων έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη συναρπαστική εμπειρία διοίκησης της δικής τους εικονικής επιχείρησης στο διαδίκτυο, λαμβάνοντας αποφάσεις στην ομάδα τους σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες – εταιρείες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασκούνται πρακτικά και εμπεδώνουν τις γνώσεις διοίκησης και οικονομίας που μαθαίνουν σε θεωρητικό επίπεδο. Επιπλέον καλλιεργείται με τον καλύτερο τρόπο, το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ αναπτύσσονται δεξιότητες χρήσιμες για όλη τη ζωή, όπως κριτική σκέψη, ομαδική συνεργασία & επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, λήψη αποφάσεων, κ.α.

Ο εν λόγω Πανελλήνιος Διαγωνισμός “YOUNG BUSINESS TALENTS”, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και διήρκησε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2018, με τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης στο διαδίκτυο. Σε όλες τις ομάδες απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας ήταν:

Η Ομάδα “GIRLMANAGER” με τους μαθητές: Γιώτα Παναγιώτα, Χαλαβέτα Ζωή, Τσαρούχα Νίκη, Σάτκα Εγκλισιάνα με συντονίστρια καθηγήτρια την Καλογεροπούλου Αικατερίνη ΠΕ 09 και η ομάδα “BULLS”  με τους μαθητές: Νικολούλη Σπύρο, Μαντέ Γεώργιο, Καραΐσκο Γεώργιο, Αργυρίου Αθανάσιο, με  συντονιστή καθηγητή τον Δουλγεράκη Μιχαήλ ΠΕ 09. Τις ομάδες συντόνισε και συνόδευσε στον τελικό ο καθηγητής Δουλγεράκης Μιχαήλ καθώς και οι μαθητές Κολώνα Βάσια, Γιώτα Βασιλική και Παπαγιαννακόπουλος Σωτήριος.

Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι συνάδελφοι καθηγητές: Σιαφαρίκας Νικόλαος, Πετράκη Ιωάννα, Χλωρός Ιωάννης, Καραούλη Βασιλική, Γεωργολοπούλου Παρασκευή και Κοραή Αγγελική.

Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο κ. Ζαχάκη Σεραφείμ για την προσφορά της έκπτωσης εισιτηρίων 50%.

Συγχαρητήρια στα παιδιά από τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Παλαμά, καθώς και από το σύλλογο διδασκόντων εκπαιδευτικών και από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Διαβάστε επίσης: