Παραπολιτικά » Ραντεβού για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ραντεβού για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ραντεβού για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το θέμα των αλλαγών στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι συζητήσεις για την ενοποίηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φαίνεται ότι δημιουργεί ένα ευρύτερο μπλοκ δυνάμεων της Λάρισας στην κατεύθυνση της μεταφοράς της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου στην πόλη μας.

Οι περισσότεροι παράγοντες της Λάρισας έχουν τοποθετηθεί μέσω της εφημερίδας μας θετικά στην πρόταση που έχει καταθέσει η Πρυτανεία του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και η οποία φαντάζει ρεαλιστική. Οι υποδομές του ΤΕΙ μπορούν να φιλοξενήσουν το τμήμα Γεωπονίας, ενώ κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματολογία των φορέων της  Λάρισας είναι οι μεγάλες εκτάσεις που διαθέτει το ΤΕΙ για την εκπαίδευση των αυριανών γεωπόνων.

Παράλληλα, φαντάζει απολύτως ρεαλιστικό ως αίτημα της λειτουργίας της Γεωπονικής Σχολής της Λάρισας, όταν όλα τα αναπτυξιακά σχέδια της Θεσσαλίας, εδώ και δεκαετίες αποδίδουν στην Λάρισα το ρόλο του κέντρου εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τον πρωτογενή και ειδικότερα τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Τώρα λοιπόν που άνοιξε από την Πολιτεία το θέμα των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλό θα ήταν τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας να προσαρμοστούν στο γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της χώρας.

Το εάν υπάρχουν περιθώρια για την ικανοποίηση του αιτήματος που προβάλει από την πλευρά των φορέων της Λάρισας, αναμένεται να διαφανεί  στο προγραμματισμένο ραντεβού του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με τον υπουργό Παιδείας Κων. Γαβρόγλου.

Εν αναμονή λοιπόν…

Χρ. Μπ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: