Λάρισα » Συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λάρισα

Συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λάρισα

Συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λάρισα

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 10.00 π.μ.

Αναλυτικά, στο κάλεσμα επισημαίνονται τα εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:

·        Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

·        Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

·        Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

·        Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

·         Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4Ης  αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς γι τις λαϊκές κατοικίες.

·        Να σταματήσει κάθε ενέργεια  παραχώρησης του ιδιόκτητου οικοπέδου του ΙΚΑ στον Δήμο Λαρισαίων. Να Η Η προχωρήσει άμεσα η  κατασκευή του νέου  κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (διοικητικές, υγειονομικές).

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του Ν. Λάρισας  να νικήσουν τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Ομιλητές: Δήμος Κουμπούρης (ΙΚΑ), Χρήστος Κολοβός (ΟΑΕΕ)

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας  για την 1η Μάη».

Διαβάστε επίσης: