Παραπολιτικά » Δύο θέματα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας…
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Δύο θέματα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας…

Δύο θέματα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας…

Επέστρεψαν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις πασχαλινές διακοπές και δύο είναι τα θέματα που ήδη υπάρχουν στην ατζέντα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την μετεξέλιξη που επιχειρείται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της προεκλογικής θέσης του κόμματος για «Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας».

Παράλληλα προφανώς η τοπική οργάνωση τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών σχεδιασμών, ενώ με ενδιαφέρον θα αναμένουν οι τοπικοί τόσο τη συνάντηση του υπουργού Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα, όσο και την κατάθεση της τελικής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας προς τα τέλη του μήνα…

Το δεύτερο θέμα αφορά τις εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την κατάθεση προς δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τις αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το νομό Λάρισας ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, με το χρόνο να προσδιορίζεται στις αρχές Μαΐου.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στους σχεδιασμούς, ο υπουργός θα επιδιωχθεί να επισκεφθεί περιφερειακούς Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, όπου μέχρι τότε θα τρέχουν επαφές και συνεννοήσεις που ήδη έχουν ενταθεί με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Φθινοπώρου 2019.

Εν αναμονή…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: