Πολιτισμός » «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα!»

«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα!»

«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα!»

Tο μηνιαίο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα!” της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συνεχίζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας. Πλούσιος σε δράσεις ο  Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην ποίηση.

Αναλυτικά υλοποιήσαμε τρία δημιουργικά εργαστήρια με τη συμμετοχή μαθητών από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, με αποκορύφωμα τη δράση που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 21 Μαρτίου. Τα παιδιά με σύνθημα “Οι ποιητές μέσα και έξω  από τη βιβλιοθήκη. Ποίηση παντού!” χάρισαν στίχους από ποιήματα  στους κατοίκους της πόλης μας γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας (4)

Επίσης εργαστήρι ποίησης πραγματοποιήσαμε και με τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης(ΚΔΑΠ) του  4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που μας επισκέφτηκαν στη βιβλιοθήκη. Τέλος με την ομάδα των παιδιών της  Λέσχης Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας υλοποιήσαμε τρία δημιουργικά εργαστήρια ποίησης, τα Σάββατα, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας (3)

Συνεχίζουμε το πρόγραμμα και τον Απρίλιο, έναν εικαστικό μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες. Πρώτη  συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  το Σάββατο 14 Απριλίου και ώρα 6.00μ.μ. – 8.00μ.μ. στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο(3ος όροφος) με θέμα: Αυτό που βλέπουμε. Ψεύτικος καθρέφτης. Με αφετηρία τα έργα του γνωστού ζωγράφου, που προκαλούν πολλές σκέψεις, τα παιδιά θα αναρωτηθούν πρώτα για το νόημα των έργων του και ύστερα για μια σειρά πιο φιλοσοφικών ερωτήσεων όπως η διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου. Η ζωγραφική είναι εκείνη η τέχνη που μπορεί να ενσαρκώσει τα όνειρα πολύ περισσότερα απ’ ότι η συγγραφή.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας (1)

Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, απαραίτητη όμως είναι η δήλωση συμμετοχής.

Υλοποίηση εργαστηρίων: Δήμητρα Αγιάννη, καθηγήτρια – φιλόλογος

Συντονίστρια προγράμματος: Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος

Σχεδιασμός και υπεύθυνη προγράμματος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος – ειδική σε θέματα ανάγνωσης και σχεδιάστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – Παιδικό τμήμα, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410671173, e-mail:edimovivlio@hotmail.gr, Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/,

Διαβάστε επίσης: