Άρθρα » Οι Κωλέττηδες θα χάνουν πάντα…*

Οι Κωλέττηδες θα χάνουν πάντα…*

Οι Κωλέττηδες θα χάνουν πάντα…*

Του Ηρακλή Γερογιώκα*

Θρήνος στην κηδεία του Σμηναγού , από την οικογένεια του, από   συγγενείς και φίλους, από  Έλληνες πατριώτες που είδαν ακόμη μια θυσία στο βωμό της υπεράσπισης του Αιγαίου που ο αδαής πρωθυπουργός μας πριν λίγο καιρό διατείνονταν ότι ανήκει στα ψάρια.

Μία ευκαιρία και για εμάς όμως, που δεν είχαμε την τύχη να γίνουμε ήρωες, μετά από κάθε λεπτού σιγής και παρουσία μας για να αποδώσουμε φόρο τιμής σε έναν νεκρό για την ελευθερία και την δημοκρατία μας, να κάνουμε κάτι πολύ απλό αλλά συνάμα πολύ δύσκολο : Να προσπαθούμε να αλλάξουμε , να γίνουμε πιο ανιδιοτελείς  και να ζούμε για να προσφέρουμε προς αυτήν την πατρίδα.  Ίσως όχι την ζωή μας όπως ο Σμηναγός Μπαλταδώρος, αλλά να συμπεριφερόμαστε προς αυτήν με τρόπο που αν μας βλέπει από εκεί πάνω , να μη λυπάται για την θυσία του. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα χαμογελά από εκεί πάνω, του το οφείλουμε άλλωστε.

Βλέποντας όμως ανθρώπους στην κηδεία του να σπρώχνονται για να έχουν καλύτερο πλάνο  στην τηλεόραση, σε πιάνει μια θλίψη. Θυμήθηκα τον Ιωάννη Κωλέττη, τον πολιτικό που στιγμάτισε την Ελληνική δημοκρατία τόσο  στα πρώτα χρόνια της ύπαρξης της όσο και πριν βέβαια,  κατά την εποχή της Επανάστασης του 1821. Μπορεί πρόσκαιρα να νίκησε τον Κολοκοτρώνη και τον Ανδρούτσο, να αποκόμισε τεράστια περιουσία από την ενασχόλησή του με τα κοινά , στην ιστορία έμεινε όμως ως ο «ιδρυτής της νεοελληνικής φαυλοκρατίας». Σπάνια το όνομά του αναφέρεται στις σχολικές γιορτές.

Βλέποντας  το φέρετρο με το άψυχο κορμί του Έλληνα Σμηναγού , δεν μπορείς να μη σκεφτείς ότι αυτός έφυγε και οι σύγχρονοι Κωλέττηδες είναι ανάμεσά μας και λυμαίνονται τον ιδρώτα και το αίμα μας. Με σκουντάει ο μικρός μου γιός. « Μπαμπά, όταν μεγαλώσω θέλω και εγώ να γίνω πιλότος». Ανατριχιάζω,  οι Κωλέττηδες θα χάνουν πάντα.

*Ο Ηρακλής Γερογιώκας είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας της ΝΔ

Διαβάστε επίσης: