Ελλάδα » Ο Δημάκης σταματά την απεργία δίψας

Ο Δημάκης σταματά την απεργία δίψας

Ο Δημάκης σταματά την απεργία δίψας

Σταμάτησε την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης,  μετά τις διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Η δικηγόρος του κρατούμενου Δημάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, έγραψε στο facebook. «Ο Βασίλης #Dimakis σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανέφερε.

Ο Δημάκης έκανε απεργία πείνας και δίψας καθώς το Συμβούλιο των Φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Δημάκης, αλλά σήμερα το υπουργείο παρείχε τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

Να σημειωθεί οτι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.

Διαβάστε επίσης: