Ελλάδα » Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του σμηναγού Μπαλταδώρου

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του σμηναγού Μπαλταδώρου

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του σμηναγού Μπαλταδώρου

Ανατριχιαστικός είναι ο τελευταίος διάλογος του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Mirage 2000-5, που συμμετείχε στη διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών F-16 στο Αιγαίο.

Ο πιλότος του δεύτερου Mirage 2000-5, που σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς όπως είπε δεν ακολούθησε την πορεία του Γιώργου Μπαλταδώρου, περιέγραψε σοκαρισμένος στους συναδέλφους του, τι του είπε ο αδικοχαμένος σμηναγός

Όταν επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το κανάλι Epsilon, ήταν ακόμα ταραγμένος. Αφού εξετάστηκε αμέσως από το γιατρό της βάσης, αποκάλυψε στους συναδέλφους του το διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο, πριν αυτός βρει τραγικό θάνατο 9 ναυτικά μίλια από τη Σκύρο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος Σμηναγός και εκείνος του απάντησε: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω».

Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνομιλία, δευτερόλεπτα αργότερα έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου Σμηναγού.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την πτώση του Μιράζ 2000-5 είναι πολλά και ήδη ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας αναζητούν τα αίτια.

Ήδη όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έχει συσταθεί επιτροπή η οποία ερευνά τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000 -5 σε απόσταση 9 ν.μ βορειοανατολικά της Σκύρου.

Διαβάστε επίσης: