Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Ελάτεια

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Ελάτεια

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Ελάτεια

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα Θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στην τοπική κοινότητα Ελάτειας, η πρώτη μεγάλη εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

δημοσ τεμπων-ζωοδοχος πηγη-1

Πλήθος Χριστιανών, κατακλύζοντας τον Ιερό Ναό, προσήλθαν για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της εικόνας της «Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής» παρακολουθώντας τις Ιερές ακολουθίες από τους ιερείς που παραβρέθηκαν από τα γύρω χωριά.

δημοσ τεμπων-ζωοδοχος πηγη-4

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού την Πέμπτη το απόγευμα, ακολούθησε πάνδημη η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού συνοδεία της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών.

δημοσ τεμπων-ζωοδοχος πηγη-3

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος κ. Αστέριος Σαίτης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ. Τεμπών  κ. Γεώργιος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, Γεώργιος Νικολάου, Κώστας Νταφούλης, Γεώργιος Κυρίτσης, Αθανάσιος Καραναστάσης, Ευθύμιος Μπουζέκης, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Τεμπών κ. Σταύρος Ευαγγελίδης, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας κ. Αντώνης Γκανάτσιος, το μέλος τοπικής κοινότητας κ. Θεόδωρος Ζάρρας, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Γεώργιος Καλότυχος, Τοπικής Κοινότητας Ιτέας κ. Γεώργιος Βλαχοστέργιος  ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ. Τεμπών κ. Λάμπρος Ζάρρας, πλήθος πιστών και επισκεπτών.

 

Διαβάστε επίσης: