Βιβλίο » Διαβάζοντας το βιβλίο του άλλου
ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάζοντας το βιβλίο του άλλου

Διαβάζοντας το βιβλίο του άλλου

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28, Λάρισα) θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων «Η Μία και η Άλλη» και «Τι έγινε ρε Φωτεινή;».

Οι ψυχοθεραπευτές Γιάννης Βαϊτσαράς και Τρύφων Ζαχαριάδης, αναλύοντας ο ένας το βιβλίο του άλλου, τοποθετούν τους πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων τους «Η Mία και η Άλλη» καθώς και «Τι έγινε ρε Φωτεινή;» αντίστοιχα, στο περιβάλλον εκείνο που στρέφει την προσοχή των αναγνωστών σε όσα κρύβονται πίσω από τις λέξεις της χαρισματικής αφήγησής τους!

AFISA ZAX VAICH LARISA

«Η Mία και η Άλλη»

Δύο συνονόματες γυναίκες αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Αγοράζουν ένα διαμέρισμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πλάι στο γραφείο ενός υπερήλικα ψυχαναλυτή, και συνδέονται οι τρεις τους με στενή φιλία. Δημιουργείται ένα ιδιαίτερο κλίμα, απομονωμένο από την πραγματικότητα, μια εσωτερική καθημερινότητα που μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή. Εκτός από την καλή συντροφιά θα ανακαλύψουν μέσα από τις αναμνήσεις τους πως οι ιστορίες τους συνδέονται. Φαντασιώσεις και οικογενειακά μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια… Οικογενειακά μυστήρια… τριγωνικές, μη συμβατικές σχέσεις… και η αξία της αδελφικής φιλίας.

«Τι έγινε ρε Φωτεινή;»

29 Δεκεμβρίου 1964: Η Αγγελική και η Φωτεινή, δίδυμες, τριανταπεντάχρονες, ξεδιπλώνουν την προβλέψιμη ζωή τους, αναζητώντας αισθήματα. Η πρώτη πόρνη κι η δεύτερη θρησκευόμενη νοικοκυρά. Μια δολοφονία ανατρέπει κάθε συνέχεια…

Διαβάστε επίσης: