Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Σύσκεψη για την οδό Βόλου – Τι προτείναν
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύσκεψη για την οδό Βόλου – Τι προτείναν

Σύσκεψη για την οδό Βόλου – Τι προτείναν

Διευρυμένη σύσκεψη για το μείζον θέμα της οδού Βόλου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο Λάρισας.

Στη σύσκεψη παραβρίσκονται οι βουλευτές κκ. Νίκος Παπαδόπουλος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας και Γιώργος Λαμπρούλης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωποι των βουλευτών Λάρισας. Επίσης παραβρίσκεται και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, κα Ρένα Καραλαριώτου και ο Κώστας Καλαμπαλίκης που εκπροσωπούσε την παράταξη του Κώστα Τζανακούλη. Στην σύσκεψη λάμβαναν μέρος και οι κάτοικοι της περιοχής

Δύο προτάσεις από το δήμο

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Δήμαρχος Λαρισαίος Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα. Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι υπήρξε επεξεργασίας δύο προτάσεων, μιας βραχυπρόθεσμης και μιας μακροπρόθεσμης. Η βραχυπρόθεσμη πρόταση του Δήμου είναι να μην διέρχονται φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από την Βόλου και την Καραμανλή, αλλά να παρακάμπτονται από Τρικάλων προς ΠΑΘΕ, κόμβο Νίκαιας και Συκούριο.

Επίσης μακροπρόθεσμη πρόταση αναφέρει  την δημιουργεί περιφερειακή οδός για να επιλυθεί το κυκλοφοριακό στη συνοικία Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται στην ουσία για έναν εξωτερικό δακτύλιο που θα ξεκινά από την Βιοκαρπέτ και θα καταλήγει στη Καράγιωργα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί όμως και η παραχώρηση ενός τμήματος από την 110 Π.Μ. Μάλιστα θα χρειαστεί για κάτι τέτοιο σχεδιασμός και εκπόνηση μελέτης.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι η Περιφέρεια ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τα έργα στην Καραμανλή από την Βόλου έως την οδό Αγίας με την δημιουργία τριών κυκλικών κόμβων.

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαβίδης εκτός από τις δύο λύσεις που παρουσίασε αποκάλυψε και στοιχεία για την κίνηση των βαρεών οχημάτων.

Τί πρότεινε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός πρότεινε να υπάρξει παρέμβαση στην τάφρο της Κάρλας από το Δήμο, ώστε να κλειστεί η τάφρος και να κινούνται τα βαριά οχήματα δεξιά μπαίνοντας στη Βόλου. Στην συνέχεια έχοντας πάρει κι ένα κομμάτι από την 110 Π.Μ., να καταλήγουν στην Αγιάς. Όμως και αυτή η πρόταση θέλει την συγκατάθεση της 110 Π.Μ.

Τέλος σημείωσε ότι θα πρέπει άμεσα να υποδειχθεί η σήμανση του δρόμου από το υπουργείο και να τοποθετηθεί από το δήμο ή την Περιφέρεια, ανάλογα με το τμήμα ευθύνης του καθενός. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών από τον κόμβο του Μελισοχωρίου έως και το Κόμβο Βελεστίνου στην ΠΕΟ.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο πρόβλημα της Βόλου σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον πεζό με παράλληλη μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων. Συμφώνησε με τις δύο προτάσεις που τέθηκαν από την πλευρά του δήμου αλλά πρότεινε και την χρήση για τα φορτηγά του παραδρόμου της Εθνικής Οδού.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι το ζήτημα είναι περίπλοκο και θα πρέπει άμεσα να υιοθετηθεί ένας οδικός χάρτης και ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα με βάση τις δύο λύσεις που προτάθηκαν από το δήμο ζήτησε να επιδιωχθεί σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων με την κεντρική εξουσία.

Ο Χρήστος Κέλλας βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα και το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ζήτησε να απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών τόσο στην Βόλου όσο και στη Λ. Καραμανλή. Μάλιστα ζήτησε να οριστεί χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες πιέσεις για την επίλυση των θεμάτων.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας υπεραμύνθηκε της μακροπρόθεσμης λύσης η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα βάζοντας στη εξίσωση όμως και τα τα έργα του ΟΣΕ που αφορούν την υπογειοποίηση των γραμμών. Δεν διαφώνησε σε άμεσα μέτρα αλλά υποστήριξε ότι θα πρέπει να προταχθεί η οριστική λύση του προβλήματος.

Τέλος με τις δύο προτάσεις που κατέθεσε ο δήμος συμφώνησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και ζήτησε να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός και εκπόνηση μελετών.

Με τις προτάσεις του δήμου συμφώνησαν και οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγ. Γεωργίου.

χαρτης ΒΟΛΟΥ

30714035_1637613809648641_5234502322691768320_n

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (1)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (2)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (3)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (4)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (5)

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (7)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (8)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΛΟΥ (9)

Διαβάστε επίσης: