Ελλάδα » «Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση στη Μάλτα της Μ. Εφίμοβα

«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση στη Μάλτα της Μ. Εφίμοβα

«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση στη Μάλτα της Μ. Εφίμοβα

Να μην εκδοθεί στη Μάλτα η πρώην τραπεζική υπάλληλος Μαρία Εφίμοβα, η οποία έχει αναφερθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίθια, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την άρση της κράτησης της 36χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίθια, πριν από τη δολοφονία της τον Οκτώβριο στη Μάλτα, είχε κατονομάσει τη Μαρία Εφίμοβα ως πηγή της, σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις της για σκάνδαλο με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην χώρα.

Οι εφέτες έκαναν δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, η οποία τόνισε πως τα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα των δικαστικών αρχών της Μάλτας, για υπεξαίρεση και απάτη, είναι παράτυπα.

Η εισαγγελέας σημείωσε ότι φέρουν ίδια ημερομηνία έκδοσης με τα εθνικά, ενώ, όπως είπε η κ. Κυβέλου, τα ευρωπαϊκά θα έπρεπε να εμφανίζονται να έπονται των εθνικών.

Επιπλέον, κατά την εισαγγελική λειτουργό, τα εντάλματα των δικαστικών αρχών της Μάλτας είναι εν μέρει ασαφή και αόριστα με «ήσσονος σημασίας αδικήματα», τα οποία δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Η Μαρία Εφίμοβα είχε παρουσιαστεί στις 20 Μαρτίου στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: