Εκπαίδευση » Ο Γαβρόγλου για τη Γεωπονική Σχολή
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Γαβρόγλου για τη Γεωπονική Σχολή

Ο Γαβρόγλου για τη Γεωπονική Σχολή

Τελεία στις συζητήσεις για την έδρα της Γεωπονικής Σχολής βάζει ο ίδιος ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Με αφορμή τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει σε κατηγορηματικό τόνο: «Η δημιουργία του νέου πανεπιστημίου θα γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια». Ο κ. Γαβρόγλου θα έχει μάλιστα συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη στις 17 Απριλίου και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα του εξηγήσω και ελπίζω να πέσουν οι τόνοι».

«Στις 17 Απριλίου θα έχω συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. Θα του εξηγήσω. Ελπίζω να καταλάβει και να πέσουν οι τόνοι», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και συνέχισε αφήνοντας αιχμές για την ανακίνηση του ζητήματος:

«Ο συνάδελφος που έχει ανακινήσει το θέμα δεν βοηθά. Αναδύεται μια αντιπαλότητα σε ένα δευτερεύον θέμα, ενώ πρωτεύοντα ζητήματα έχουν επιλυθεί. Θα πρέπει να αποδραματοποιήσουμε το θέμα της έδρας της Σχολής. Το κύτταρο είναι το τμήμα. Ομοειδή τμήματα συγκροτούν μια σχολή. Και η κάθε σχολή έχει καθαρά διοικητικό ρόλο. Η έδρα πρακτικά σημαίνει έδρα του κοσμήτορα και μίας γραμματείας. Ολη αυτή η ιστορία αποπροσανατολίζει την κουβέντα», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επιχειρούν να κομματικοποιήσουν ένα ακαδημαϊκό θέμα, που αφορά στη διάρθρωση του Πανεπιστημίου», σχολίασε τις δηλώσεις που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της επικαιρότητας.

Ο ίδιος επέμεινε σε ένα σχέδιο συνένωσης με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια

«Η μεθοδολογία που επιλέξαμε ήταν να συγκροτήσουμε μία επιτροπή από διακεκριμένες προσωπικότητες των δύο ειδών ιδρυμάτων. Συμμετέχουν πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, πρώην πρυτάνεις, άνθρωποι δηλαδή που δεν γνωρίζουν μόνο από ακαδημαϊκά ζητήματα αλλά και από διοίκηση. Συγκροτήσαμε αυτές τις επιτροπές και τους είπαμε: μελετήστε με ακαδημαϊκά κριτήρια. Και περιμένουμε το πόρισμα. Δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις. Εχουμε πει στις επιτροπές να καταγράψουν και τις μειοψηφικές απόψεις, σε κάθε περίπτωση όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση ακαδημαϊκά και διοικητικά κριτήρια», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη διεκδίκηση από πλευράς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ίδρυσης πανεπιστημίου. «Δεν συνιστά επιχείρημα ότι η Στερεά Ελλάδα θα είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν θα έχει δικό της πανεπιστήμιο. Είναι εντελώς λάθος αίτημα. Οποιος γνωρίζει από πανεπιστήμια ξέρει ότι για να σταθεί ένα ΑΕΙ στα πόδια του θα πρέπει να περάσουν 20 χρόνια. Η Στερεά Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να συζητά με τρία πανεπιστήμια: της Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: