Ατζέντα ημέρας » Η ατζέντα της ημέρας
ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ατζέντα της ημέρας

Η ατζέντα της ημέρας

-Στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών, σύσκεψη για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το ζήτημα της οδού Βόλου και της συνοικίας Αγίου Γεωργίου. λόγω των σοβαρότατων τροχαίων που έχουν συμβεί στην περιοχή,

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων της συνοικίας Αγίου Γεωργίου.

-Στις 12:00 μ. θα διεξαχθεί η τελετή κλήρωσης αγορασμένων διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ) του τ. ΟΕΚ, στη Λάρισα.

Η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί τους δικαιούχους που υπέβαλαν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ το έτος 2015 για την κλήρωση των τεσσάρων διαμερισμάτων στη Λάρισα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο ΟΥΗΛ Ανθίμου Γαζή 29 και Κουμουνδούρου.

-Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

12:30 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ.Κων/νο Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δ/νση: Παναπαναστασίου & Κουμουνδούρου.

13:00 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε.

13:30 Διευρυμένη ΝΟ.Δ.Ε. στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε.

14:15-16:30 Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών & επιστημονικών φορέων (στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε.).

-Πανθεσσαλική σύσκεψη διοργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας με στόχο τον συντονισμό της δράσης από σωματεία αυτοαπασχολούμενων, βιοτεχνών και εμπόρων κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου οργανώνει συνεχώς από το 1999 μέχρι σήμερα κάθε χρόνο το ετήσιο συνέδριο της. Το καθιερωμένο πλέον τριήμερο για εφέτος είναι από σήμερα 12 έως και τις 15 Απριλίου 2018 στο Ξενοδ. “Larisa Imperial” της Λάρισας.

-Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, παρουσιάζει στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου την έκθεση φωτογραφίας Στην καρδιά του Μάη του ‘68 του Φιλίπ Γκρα σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στις 20:00.

Η Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Τέχνης κ. Χρύσα Δραντάκη, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, θα μιλήσει με θέμα “Τέχνη και εξέγερση” ενώ παράλληλα θα γίνεται προβολή με θέμα τα “Κινήματα στις παραμονές του Μάη του ‘68”.

Η έκθεση 43 φωτογραφιών, του Φιλίπ Γκρα αποτελεί μια μαρτυρία των γεγονότων του Μάη 1968 στη Γαλλία, η οποία άλλοτε πηγάζει από την Ιστορία κι άλλοτε από τον μύθο. Στη διάρκεια των γνωστών διαδηλώσεων στο Παρίσι υπήρξαν πολλοί φωτογράφοι στην πρώτη γραμμή. Ο Φιλίπ Γκρα είναι απ’ αυτούς τους φωτογράφους που αποτυπώνουν, πέρα από τη στιγμή και τη χειρονομία, το σύμβολο και το νόημα εκείνης της περιόδου των καινοτομιών και των αμφισβητήσεων.

Διαβάστε επίσης: