Ελλάδα » Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο χειριστής του Mirage
ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο χειριστής του Mirage

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο χειριστής του Mirage

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο χειριστής του Μιράζ υπηρετούσε στην Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα είχε καταγωγή από την Καρδίτσα και ήταν ηλικίας περίπου 35 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε οικογένεια και παιδιά.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής. Ο σμηναγός είχε εμφανιστεί στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Τι αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΓΕΑ αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ

Θεσσαλός ο πιλότος του Μιράζ

Πτώση αεροσκάφους Mιράζ ανοιχτά της Σκύρου

Διαβάστε επίσης: