Πολιτισμός » Eνυπωσίασε το Solarpege του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Eνυπωσίασε το Solarpege του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Eνυπωσίασε το Solarpege του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Το κιθαριστικό σύνολο Solarpege του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας συμμετείχε με επιτυχία στην 8η Συνάντηση Ορχηστρών και Συνόλων Βέροιας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/4 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν έργα των A.Vivaldi, E.Moricone, K.Badelt, N.Rota, M.Χατζηδάκι, Y.Tiersen, P.McCartney-John Lenon σε διασκευές των Μανώλη Καμπούρη και Λάμπρου Μπέκιου.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η κιθαριστική ορχήστρα Βόλου, το κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», το σχήμα «Παράλλαξη» του μουσικού σχολείου Βέροιας και το σύνολο «Artguitaristas» του δημοτικού ωδείου Βέροιας.

Solarpege ΣΩΛ (3)

Την διδασκαλεία και επιμέλεια του συνόλου έχει ο καθηγητής Νίκος Κουτσιούλης.

Συμμετείχαν οι καθηγητές του Σ.Ω.Λ Χρήστος Καλαμπούκας (μαντολίνο-κιθάρα), Γιάννης Τσοπάνογλου (μαντολίνο), Στέλιος Χαρός (κιθάρα).

Συμμετείχαν τα μέλη της ορχήστρας: Αβραμίδη Κυριακή, Γιακουβής Μάριος, Κουτσιούλη Κατερίνα, Κουτσιούλη Ιωάννα, Λάνταβος Βασίλης, Τουφεξής Αχιλλέας, Τσακιρίδου Νικολέτα, Τσιτσιάμης Κοσμάς, Χατζηγρίβας Κων/νος, Χονδροματίδης Γιάννης.

Solarpege ΣΩΛ (2)

Βιογραφικό Ορχήστρας Solarpege

Η ορχήστρα κιθάρας »solarpege» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από μαθητές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με υπεύθυνο καθηγητή τον Κουτσιούλη Νίκο.

Στο 1ο  Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων  της Λάρισας (Μάρτιος 2017) πραγματοποίησε  το ντεμπούτο της. Συμμετείχε στην 7η Συνάντηση Ορχηστών & Συνόλων Κιθάρας στην Βέροια (Απρίλιος 2017), στο φεστιβάλ κιθάρας στην Κοζάνη (Μάϊος  2017), στο φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στο Bansko Βουλγαρίας (Ιούνιος 2017),στην Συνάντηση Ορχηστρών & Συνόλων Λάρισας (Νοέμβριος 2017), στο φεστιβάλ Ιωαννίνων (Ιανουάριος 2018) καθώς και στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας (Φεβρουάριος 2018).

Η φιλοσοφία και ο σκοπός της ορχήστρας είναι να προσφέρει στους μαθητές του ωδείου μια άλλη διάσταση της  κιθάρας καθώς επίσης  να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν  σε μια ορχήστρα δεδομένου ότι η κλασική  κιθάρα είναι όργανο κυρίως σολιστικό.

Διαβάστε επίσης: