Ελλάδα » Αλληλεγγύη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από την Ευρωομάδα της Αριστεράς

Αλληλεγγύη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από την Ευρωομάδα της Αριστεράς

Αλληλεγγύη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από την Ευρωομάδα της Αριστεράς

Την αλληλεγγύη της στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, εκφράζει η Ευρωομάδα της Αριστεράς, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να παρέμβει στην Τουρκία.

Παράλληλα, διατυπώνει και τη γενικότερη σοβαρή ανησυχία της για τη συνεχή κράτηση και άλλων πολιτών της Ε.Ε. στην Τουρκία και για την απόφαση των τουρκικών αρχών να χρησιμοποιήσουν ένα συνηθισμένο περιστατικό ως μια «επικίνδυνη κατάσταση» και «συνθήκες ομηρίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς: «Η διπλή συνοριακή περιπολία στα ελληνικά σύνορα συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις αρχές Μαρτίου, επειδή δήθεν πέρασε στο έδαφος της χώρας κατά λίγα μέτρα στη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται σε φυλακή υψίστης για 43 ημέρες χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

«Καλούμε την ΕΕ να ζητήσει ρητά από την Τουρκία διευκρινίσεις για τους λόγους που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να είναι υπό κράτηση και να επιταχύνει τη νομική διαδικασία χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά διπλωματικά μέσα, για να ασκηθεί πίεση για την άμεση απελευθέρωσή τους. Η συζήτηση της ολομέλειας για το θέμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου το βράδυ και θα περιλαμβάνει δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: