Κόσμος » Συρία: Έτοιμοι να «μπουκάρουν» Μέι και Μακρόν!

Συρία: Έτοιμοι να «μπουκάρουν» Μέι και Μακρόν!

Συρία: Έτοιμοι να «μπουκάρουν» Μέι και Μακρόν!

Η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, «δείχνει έτοιμη» να εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Και μάλιστα χωρίς την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αυτό μεταδίδει το BBC, με την Αγγλία να παίρνει… σειρά μετά και την Γαλλία του Μακρόν!

Σε όλα αυτά την αρχή την έκανε ο Τραμπ, ο οποίος απείλησε σήμερα ανοιχτά με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κάπως έτσι, η επόμενη μέρα στην Συρία μοιάζει πιο ζοφερή από ποτέ…

Έτοιμος κι ο Μακρόν!

Τις πληροφορίες για τον Γάλλο πρόεδρο μεταδίδει η Le Figaro. Η γαλλική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλεων δυνάμεων έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια δράσης στην Συρία στον Εμανουέλ Μακρόν. Πώς όμως σκοπεύει να δράσει η Γαλλία;

Θα χτυπήσει την Συρία… από την Συρία!

Η Le Figaro πηγαίνει… ένα βήμα παραπέρα το ρεπορτάζ της κι επικαλείται ειδικούς αναλυτές της αεροπορίες. Σύμφωνα με αυτούς, εάν εγκρίνει ο Μακρόν την στρατιωτική δράστη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Γαλλία να επιτεθεί στην Συρία από την γαλλική βάση Saint-Dizier. Η βάση αυτή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Δεν πρόκειται δηλαδή να επιτεθεί από τις βάσεις της στην Ιορδανία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κι αυτό επειδή οι συγκεκριμένες χώρες δεν θέλουν να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της γειτονικής Συρίας.

Χθες, 10.04.2018, ο Μακρόν δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα γίνει επίθεση στην Συρία θα παρθεί από κοινού από την Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Βέβαια σε αυτό ο Τραμπ δείχνει να τον… προλαβαίνει, αφού σήμερα με απανωτά tweets απείλησε ανοιχτά!

Η Γαλλία θα ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία. Εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος. Και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» συνέχισε.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: