Αθλητισμός » Πέντε χρόνια και συνεχίζει η ΑΕΛ του Καναδά…
ΣΤΗ LARISSANET Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΙΛΤΟΝ (ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ) ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ

Πέντε χρόνια και συνεχίζει η ΑΕΛ του Καναδά…

Πέντε χρόνια και συνεχίζει η ΑΕΛ του Καναδά…

Στις 17 Απριλίου η ΑΕΛ Καναδά έχει γενέθλια, συμπληρώνοντας πέντε χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 2013)

Ξεκίνησε σαν μία απλή ιδέα στο μυαλό ενός ανθρώπου που μεγάλωσε και ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Λάρισα. Η δημιουργία της ΑΕΛ του Καναδά «ζυμωνόταν» για καιρό στο μυαλό του Μίλτον (Μιλτιάδη) Γουγουλιά και έγινε πραγματικότητα στις 17 Απρίλη του 2013 και από τότε ως και σήμερα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Λαρισαίων και όχι μόνο, για την προσπάθειά της να διαδώσει την ιδέα της ΑΕΛ και στην Αμερική.

Η larissanet βρήκε τον Μίλτον Γουγουλιά στον Καναδά και συνομίλησε μαζί του.

​-Πως σου ήρθε η ιδέα δημιουργίας της ομάδας και γιατί την ονόμασες ΑΕΛ;

Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα η ζωή μου. Ήταν πάντα στο αίμα μου. Μεγάλωσα στον Καναδά όπου το εθνικό άθλημα είναι το χόκεϊ. Γεννήθηκα με παπούτσια ποδοσφαίρου στα πόδια μου, όχι με πατίνια χόκεϊ.

Είμαι οπαδός της ΑΕΛ εδώ και πολλά χρόνια. Θαύμαζα και παρακολουθούσα σούπερ σταρ όπως ο Μητσιμπόνας, ο Παραφέστας, ο Βαλαώρας, ο Ζιώγας, ο Βουτυρίτσας, ο Πλίτσης και ο λαμπρός προπονητής που ακούει στο όνομα Γιάτσεκ Γκμοχ. Η ΑΕΛ είναι μια δύναμη και μια δυναστεία! Ο σύλλογος τής ΑΕΛ κυριάρχησε και κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελλα στην Ελλάδα. Οι παίκτες που έπαιξαν στην Ευρώπη νίκησαν μεγάλους συλλόγους. Η ΑΕΛ είναι πραγματικά θρυλική στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πάντα ήταν ο στόχος μου να ξεκινήσω ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο στον Καναδά με το έμβλημα τής ΑΕΛ. Η ΑΕΛ Καναδά ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια μετά από έγκριση. Το σωματείο στην Ελλάδα ήταν πολύ γενναιόδωρο και υποστηρικτικό. Οι οπαδοί στη Λάρισα και στην Ελλάδα ήταν και παραμένουν πολύ υποστηρικτικοί. Για το λόγο αυτό, είμαστε για πάντα ευγνώμονες και υπόχρεοι.

​-Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι ασυνέπειες και οι αδικίες με το πρωτάθλημα και τη διαιτησία. Ακούγεται σαν να παραπονιέμαι, αλλά είναι απογοητευτικό όταν οι παίκτες ανταγωνίζονται και παίζουν τις καρδιές τους για τη νίκη και οι διαιτητές ελέγχουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Η εύρεση και διατήρηση ισχυρής οικονομικής υποστήριξης για το σύλλογο δεν είναι ποτέ εύκολη. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στους τρέχοντες χορηγούς μας.

-Πως έχει δεχτεί την ΑΕΛ η ελληνική κοινότητα στον Καναδά;

Η Ελληνική Κοινότητα του Λονδίνου και οι γύρω περιοχές έχουν υποδεχθεί την ΑΕΛ με ανοιχτές αγκάλες. Ήταν απολύτως φανταστικό. Είναι μέρος της οικογένειας της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ προσκλήθηκε να παίξει στο φεστιβάλ ΟΠΑ πέρσι, όπως και φέτος. Παίζαμε μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές, γεγονός που σίγουρα αυξάνει το επίπεδο του παιχνιδιού για τους παίκτες μας. Ανυπομονούμε να παίζουμε στο φεστιβάλ ΟΠΑ. Ευχαριστούμε πραγματικά την ελληνική κοινότητα του Λονδίνου και τις γύρω περιοχές για τη συμπαράστασή τους και την πίστη τους σε εμάς.

ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ

-Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος γιαυτή την ομάδα;

​Πριν αναλύσω τους στόχους, επιτρέψτε μου να κάνω μια αναδρομή. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (4 χρόνια), ως ομάδα καταφέραμε :

  • να πετύχουμε αυτό που κανένα άλλο σωματείο δεν έχει καταφέρει στο MMSL, την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία,
  • να παραμένουμε αήττητοι για τρία συναπτά έτη,
  • να κερδίσουμε τρεις ανόδους και ένα κύπελλο MMSL,
  • να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ MMSL με τα περισσότερα τέρματα (121) που σημειώθηκαν σε μία περίοδο,
  • να κάνουμε ρεκόρ ως καλύτερη άμυνα με τα λιγότερα τέρματα που πέτυχαν οι αντίπαλοι σε μια μόνο περίοδο, με επικεφαλής τους Νταν Πατσέκο, Τζον Μιχαλόπουλος, ΆλιΜούσα, Ίαν Κερ και Τζορτζ Χάβαρης,

Σε προσωπικό επίπεδο ο Κιθ Άντριου κατάφερε να κερδίσει πέντε συνεχόμενα χρυσά παπούτσια.

Ο κύριος στόχος μου για την ΑΕΛ Καναδά είναι ν’ ανεβάσω τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία. Στόχος μου είναι να κερδίσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή στην πρώτη κατηγορία, αλλά και το κύπελλο MMSL της πρώτης κατηγορίας. Ένας άλλος στόχος μου είναι να αγωνιστούμε στο Κύπελλο του Οντάριο και να κερδίσουμε και αυτό.

Θα ανακοινώσουμε μερικές πολύ μεγάλες προσθήκες παικτών στις επόμενες εβδομάδες. Έχω την μέγιστη πίστη σε όλους τους παίκτες μας. Όλοι έχουν το ένστικτο του δολοφόνου, τη δίψα για νίκη, την πείνα ν’ αγωνιστούν μέχρι το τέλος για τη βυσσινί φανέλα. Είμαστε ΑΕΛ!!! Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα επιτύχουμε όλους τους στόχους μας.

-Τι σας μετέφερε το μέλος σας, ο κ. Μιχαλόπουλος, που βρέθηκε στη Λάρισα για την αποδοχή που έχει η ΑΕΛ Καναδά στην πόλη;

Ο Τζον απόλαυσε εξ ολοκλήρου τον χρόνο που παρέμεινε στη Λάρισα. Ερωτεύτηκε την πόλη και μίλησε πολύ με το λαό της Λάρισας. Ο Τζον ήταν τόσο ενθουσιασμένος, ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος που τόσο πολλοί άνθρωποι στη Λάρισα τον αναγνώρισαν από την ΑΕΛ Καναδά. Οι άνθρωποι στη Λάρισα έχουν αποδεχθεί την ΑΕΛ Καναδά και έχουν δείξει τεράστια αγάπη και σεβασμό. Και τα συναισθήματα είναι αμοιβαία από εμάς προς αυτούς.

-Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο γιαυτή την ομάδα;

Το τελικό όνειρό μου για την ΑΕΛ Καναδά είναι να φέρω την ομάδα στη Λάρισα. Θέλω να δω την ΑΕΛ Καναδά να παίζει φιλικό αγώνα στο Αλκαζάρ με τους βετεράνους της ΑΕΛ. Θέλω να δω την ΑΕΛ Καναδά να παίζει φιλικό αγώνα στο AEL FC Arena με την επαγγελματική ομάδα τής ΑΕΛ. Αυτό είναι σίγουρα μια εμπειρία μιας ζωής. Θα ήταν αναμνήσεις και εμπειρία για όλη τη ζωή! Φυσικά το κύριο εμπόδιο είναι τα έξοδα.

-Τι έφταιξε και φέτος η χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή;

Αυτή η κλειστή περίοδος ήταν πολύ απογοητευτική. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την κατάταξή μας, αλλά και οι παίκτες δεν είναι ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Έχω πει από την αρχή ότι δεν είμαι οπαδός των παιχνιδιών που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους. Παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία του κλειστού πρωταθλήματος ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο έντονος, αλλά είχαμε και κάποιους τραυματισμούς βασικών παικτών που επηρέασαν την ομάδα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την ευκαιρία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ ΑΕΛ για τη γενναιοδωρία της και την συνεχή υποστήριξη. Τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς και υποστηρικτές μας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πολυαγαπημένη μας Λάρισα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: