Εκπαίδευση » Κέλλας: Επιζητούμε σχέδιο δίκαιο για το ΤΕΙ Θεσσαλίας
ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κέλλας: Επιζητούμε σχέδιο δίκαιο για το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Κέλλας: Επιζητούμε σχέδιο δίκαιο για το ΤΕΙ Θεσσαλίας

φωτό: Tsantopoulos

«Είμαστε υπέρ της συγχώνευσης των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, αλλά με σχέδιο ολοκληρωμένο, βιώσιμο και δίκαιο τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφώντα Σπηλιώτη, τον Αντιπρύτανη  Στέφανο Ζαούτσο, το μέλος της Συγκλήτου και Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων Αλέξανδρο Παπαχατζή και τον Εκπρόσωπο του Διοικητικού Προσωπικού στη Σύγκλητο Κώστα Τιβικέλη, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας του μαζί τους για το θέμα της συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Ιδρύματος και τους συνομιλητές του για την ενημέρωση που είχε για μια ακόμη φορά, τόνισε ότι:

6R9A9212

«Τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η οργανωτική και διοικητική του αυτοδυναμία, καθώς και η διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας δεν θα παραχωρηθούν, ούτε θα θυσιαστούν στο βωμό μιας συγχώνευσης, που δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο που δεν είναι κοστολογημένο και δε διαθέτει προοπτική για τους φοιτητές και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής συνολικά.

Εντείνει τις ανισότητες στην κατανομή σχολών και τμημάτων, αποδομεί το ακαδημαϊκό έργο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ επιφέρει μια ανομοιογενή συγχώνευση με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Η αναντιστοιχία και η ανισοκατανομή των Τμημάτων διαπιστώνεται – μεταξύ άλλων – από το πλέον καταφανές παράδειγμα που είναι η αποστέρηση Γεωπονικής Σχολής από τη Λάρισα, η οποία είναι η ατμομηχανή της αγροτικής οικονομίας της χώρας».

6R9A9207

Στη συνέχεια ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα του σχεδίου συγχώνευσης, που εκπόνησε το ΤΕΙ Θεσσαλίας, επεσήμανε:

«Επιζητούμε ένα σχέδιο συγχώνευσης ολοκληρωμένο, που θα εναρμονίζει τη σύγχρονη ανάπτυξη του ακαδημαϊκού έργου με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, βιώσιμο, που θα βασίζεται σε συγκεκριμένο κοστολόγιο και θα ανταποκρίνεται σε γεωγραφικά και συγκοινωνιακά κριτήρια και δίκαιο, που θα ενσωματώνει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, επιχειρώντας την άμβλυνση των υφιστάμενων ανισοτήτων σε σχέση με την κατανομή των σχολών και των τμημάτων».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στη συμβολή του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην ανάπτυξη της περιοχής, δήλωσε:

«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί, αυτή τη στιγμή, το πρώτο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, με άρτιες υποδομές, σε ευθεία σύνδεση με την αγορά εργασίας και δεν πρόκειται να δεχθούμε τη διάλυσή του, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, που εκπορεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

6R9A9204

Ως αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ καλώ σε συστράτευση όλες τις αιρετές αρχές και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, προκειμένου να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα εισφέρει στην ισομερή και ισότιμη ανάπτυξη της Θεσσαλίας».

Nωρίτερα στα σκαλιά της Πρυτανείας συναντήθηκε με την αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου.

Διαβάστε επίσης: