Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » Εθελοντές έβαλαν την δική τους… πινελιά στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

Εθελοντές έβαλαν την δική τους… πινελιά στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

Εθελοντές έβαλαν την δική τους… πινελιά στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

Το Σάββατο στις 31/03/2018 περίπου δεκαπέντε εθελοντές του οργανισμού Worldventures Foundation προσέφεραν τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ομορφότερο περιβάλλον για περισσότερα από 70  παιδιά στο Δημοτικό σχολείο Βερδικούσιας, το οποίο χαρακτηρίζεται ως απομακρυσμένο, βάφοντας και ζωγραφίζοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Επικεφαλής της δράσης ήταν ο Εμμανουήλ Δήμκος σε συνεργασία με την δασκάλα ειδικής αγωγής Ελενα Καφφε και τον διευθυντή του Δημοτικού Σπύρο Καραμπούλα οι οποίοι συνεισφέραν με δημιουργικό τρόπο στην ολοκλήρωση αυτής της δράσης. Η λαρισινή επιχείρηση «Χρώματα Μπαρμπαγιάννης» συνέβαλε με τον εξοπλισμό και τα υλικά που κρίθηκαν απαραίτητα για την δράση.

Το Worldventures Foundation πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα για ένα ασφαλές περιβάλλον, για φαγητό και εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας το μοντέλο του εθελοντικού τουρισμού,δημιουργεί ευκαιρίες για ανθρώπους, οικογένειες και ομάδες να υπηρετήσουν βασικές ανάγκες των παιδιών παγκοσμίως.

Δημοτικο Σχολειο Βερδικουσιας (2)

Στην Ελλάδα πραγματοποιεί και μέρες εθελοντισμού με σκοπό να προσφέρει στην κοινωνία τοπικά,να βοηθήσει ευπαθείς ομάδες αλλά και να αφυπνίσει την εθελοντική συνείδηση.

Το World Ventures Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΗΠΑ, και έχει ως αποστολή να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το ίδρυμα υποστηρίζει βιώσιμα προγράμματα που προάγουν την υγεία, την ευτυχία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των παιδιών. Εκπροσωπούμενη από το λογότυπο και την ετικέτα HearttoServe, η αποστολή του ιδρύματος ολοκληρώνεται με τρεις  κύριους τρόπους: VolunTours, Ημέρες Εθελοντισμού και εράνους. Περισσότερες πληροφορίες στο www.worldventuresfoundation.org».

Διαβάστε επίσης: