Ελλάδα » Διαψεύδει η Άγκυρα για το ελικόπτερο στη Ρω

Διαψεύδει η Άγκυρα για το ελικόπτερο στη Ρω

Διαψεύδει η Άγκυρα για το ελικόπτερο στη Ρω

Διαψεύδει το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Γιλντιρίμ το επεισόδιο στην νήσο Ρώ όπου Έλληνες στρατιώτες έριξαν τροχιοδεικτικά πυρά όταν άκουσαν τούρκικο ελικόπτερο με σβηστά τα φώτα, που σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ άνηκε στην τουρκική ακτοφυλακή

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, επικοινώνησε με πηγές στο πρωθυπουργικό γραφείο του κ. Γιλντιρίμ και  διέψευσαν το επεισόδιο στην Ρω.

Το συμβάν πάντως έχει προκαλέσει ανησυχία στο Πεντάγωνο, ενώ κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για επεισόδιο που δεν αξιολογείται ως μείζον, αφού το ελικόπτερο πετούσε στα όρια του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά προκαλεί προβληματισμό το ότι πετούσε με σβηστά τα φώτα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι οι Έλληνες στρατιώτες λειτούργησαν αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε. Παράλληλα το περιστατικό με την νυχτερινή πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου με κλειστά τα φώτα εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος.

Σύμφωνα με άλλα τουρκικά μέσα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο πετούσε ανάμεσα στο Κας και τη Μεγίστη δέχθηκε πυρά από Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην Ρω.

Επιπλέον αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι το ελληνικό ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει το περιστατικό, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης

Διαβάστε επίσης: