Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Παναγιώτης Νταής: Στόχευση ο τουρισμός
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Παναγιώτης Νταής: Στόχευση ο τουρισμός

Παναγιώτης Νταής: Στόχευση ο τουρισμός

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής «τρέχει» Agrothessaly, Πάρκου των Ευχών και  Φεστιβάλ Αποσταγμάτων

 Έρχεται σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του ν. Λάρισας –  Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για της νέας Agrothessaly, του Πάρκου των Ευχών και του Φεστιβάλ Αποσταγμάτων

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Με στόχο την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κινείται ο Δήμος Λαρισαίων. Ήδη ο σχεδιασμός για την νέα Agrothessaly, το νέο Πάρκο των Ευχών, αλλά και το Φεστιβάλ για τα αποστάγματα έχει ξεκινήσει και υλοποιείται με προσεκτικά βήματα. Από τον Δεκέμβριο του 2018 έως το Μάιο του 2019 θα διεξαχθούν στην πόλη και τα τρία event τα οποία φιλοδοξούν να φέρουν επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό βοηθώντας την αγορά αλλά και τον αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής μιλάει στην Larissanet για το σχεδιασμό του Δήμου που υλοποιείται με μεθοδικότητα. Όμως ο σχεδιασμός αυτός φαίνεται να ξεπερνά τα όρια της Λάρισας και να επεκτείνεται σε επίπεδο νομού.

Το σχέδιο τουριστικής Ανάπτυξης

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά το Πάσχα έρχεται προς έγκριση σχέδιο προσέλκυσης επισκεπτών και τουριστών που θα γνωρίσουν τη Λάρισα και όχι μόνον. Μέσω της επίσκεψης ξένων δημοσιογραφικών ΜΜΕ θα υπάρξει προβολή της περιοχής. Πρόκειται για το πρόγραμμα που θα κατατεθεί προς έγκριση και θα αφορά την τουριστική ανάπτυξη και την τουριστική προβολή της πόλης.

Ο σχεδιασμός όμως αφορά όλους τους Δήμους του νομού. Ήδη θα υπάρξουν επαφές με όλους τους δημάρχους για να συζητηθούν όλες οι παράμετροι για την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Μετά τις επαφές σε ένα βάθος χρόνου αναμένεται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση. Μιλάμε για προβολή των παραλίων, της Κοιλάδας των Τεμπών, του Όλυμπου και του Κίσσαβου καθώς επίσης και των προϊόντων όλων των περιοχών.

 

 

agrothessaly 2017 (8)

Μετά το Πάσχα έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη στο ν. Λάρισας – Μεγάλο το ενδιαφέρον των εκθετών για την Agrothessaly που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 2019 – Ο Δήμος Λαρισαίων για το νέο Πάρκο των Ευχών έχει καταρτίσει ένα πρώτο πλάνο για παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές

Agrothessaly 2019: Μπαίνει στο Παγκόσμιο Καλεντάρι των εκθέσεων

Η Agrothessaly που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2017 κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε τόσο σε επίπεδο συμμετοχής εκθετών όσο και σε επισκεψιμότητα. Η πολύτιμη εμπειρία της ΔΕΘ- HELEXPO που συνδιοργάνωσε την έκθεση μαζί με το Δήμο Λαρισαίων βοήθησε σε αυτό. Αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να είναι και ο πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η διοργάνωση της νέας έκθεσης που θα λάβει χώρα στη Σκεπαστή της Νεάπολης στις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Μπορεί η πλατφόρμα συμμετοχής να μη έχει ανοίξει, αλλά οι επαφές του Δήμου με την ΔΕΘ – HELEXPO δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ευχάριστος πονοκέφαλος για το Δήμο είναι ότι οι συμμετοχές προφανώς και θα είναι πολύ περισσότερες ξεπερνώντας κατά πολύ την διοργάνωση του 2017. Όμως καθώς ο χώρος είναι συγκεκριμένος ο Δήμος Λαρισαίων καλείται να βρει εκείνους τους τρόπους ώστε να ικανοποιήσει την ζήτηση από πλευρά των εκθετών. «Δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και θα πρέπει να τους ικανοποιήσουμε όλους. Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Το έργο αναμόρφωσης για τη Σκεπαστή πιθανόν να έχει προκηρυχθεί, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Το σχέδιο της βρίσκεται στην τελική φάση. Ο Δήμος εκτιμά ότι ο χώρος θα είναι σε μια φάση ολοκλήρωσης όταν θα διεξάγεται η νέα έκθεση. Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο Οικονομίας θα πρόκειται για ένα οικοδόμημα ιδιαίτερου κάλους με μοναδικά χαρακτηριστικά και θα είναι η Νέα Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. «Μέσω της Agrothessaly η Λάρισα γίνεται μια προσπάθεια να μπει στο ετήσιο Παγκόσμιο Καλεντάρι των εκθέσεων. Μέσω φακέλου θα πιστοποιηθεί η έκθεση. Η Agrothessaly θα γίνει μέλος του πιστοποιημένου οργανισμού που διοργανώνει τέτοιου είδους εκθέσεις. Θα ξέρουν σε όλο τον κόσμο ότι στη Λάρισα θα υπάρχει η έκθεση», σημειώνει ο κ. Νταής.

ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ ΑΥΛΑΙΑ 10

Πάρκο των Ευχών: Πρώτος στόχος οι άρτιες υποδομές

Η διαβούλευση η οποία «έτρεξε» μέσω του site του Πάρκου των Ευχών έληξε και επίσημα στις 31 Μαρτίου. Το νέο Πάρκο των Ευχών θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Έτσι ο Δήμος Λαρισαίων έχει καταρτίσει ένα πρώτο πλάνο για παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές. Δηλαδή πως θα μπορέσει ο χώρος του Αλκαζάρ να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο χωρίς να προκληθούν προβλήματα.

Ο σχεδιασμός ξεκινά με μελέτες και προκήρυξη που θα αφορούν την αναβάθμισή του. Πλέον ο Δήμος επέλεξε τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών τις οποίες θα τις υλοποιήσει το επόμενο διάστημα. Επίσης ανακατασκευάζεται η παιδική χαρά που υπάρχει στο Αλκαζάρ έκτασης 2,5 στρεμμάτων. Έχει εγκριθεί η μελέτη της στο πλαίσιο της αναβάθμισης που θα κάνει ο Δήμος για την αναβάθμιση παιδικών χαρών στην πόλη. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέσα στο Απρίλιο. Η εικόνα της θα αλλάξει εντελώς καθώς μιλάμε για νέες κατασκευές οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο χώρο. Επιπλέον η αναβάθμιση περιλαμβάνει καινούργιους τάπητες, νέα περίφραξη και νέο φωτισμό. Οι παρεμβάσεις αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου.

ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ (27)

Δημιουργείται στο χώρο του πάρκου του Αλκαζάρ νέος υποσταθμός της ΔΕΗ ο οποίος θα εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτοτέλεια του Πάρκου των Ευχών. Μαζί με την δημιουργία του υποσταθμού θα υπάρξουν και νέα δίκτυα τα οποία στην ολότητά τους θα είναι υπόγεια.

Άλλη μια σημαντική παρέμβαση είναι η διαπλάτυνση των διαδρόμων στους οποίους θα περπατάνε οι επισκέπτες του Πάρκου. Παράλληλα θα υπάρξουν νέα δίκτυα όμβριων. Το σχέδιο που αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται ο Δήμος αφορά σαφώς την καλύτερη λειτουργία του Πάρκου, αλλά και τις χορηγίες. Ο σχεδιασμός θα προβλέπει και νέες δραστηριότητες.

Φεστιβάλ αποσταγμάτων

Το Φεστιβάλ αποσταγμάτων είναι ένα πρότζεκτ που ο Δήμος το ετοιμάζει καιρό τώρα και θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα τέλη Μαΐου του 2019. Το Φεστιβάλ αποσταγμάτων όπως θα είναι ο πιθανός τίτλος του δεν αφορά μόνον το τσίπουρο, αλλά και το κρασί. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων θα προβάλει τα προϊόντα που αφορούν στον αγροδιατροφικό τομέα και θέλει αυτό το event να το κάνει θεσμό. Μάλιστα ο μέχρι τώρα σχεδιασμός προβλέπει την συνεργασία με την ΔΕΘ – HELEXPO. Με αυτή την συνεργασία εξασφαλίζεται ο πανελλαδικός χαρακτήρας της έκθεσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα υπάρξουν και 15-20 επιχειρηματικές αποστολές οι οποίες θα έρθουν από το εξωτερικό, με βάση συμφωνία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Οι αποστολές αυτές θα επισκεφτούν και χώρους παραγωγής.

Ο χώρος που θα γίνει το Φεστιβάλ αποσταγμάτων δεν έχει αποφασιστεί. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει στο Αλκαζάρ. Όμως ο Δήμος μελετά και το ενδεχόμενο αυτό το event να μην γίνει τελικά στη Σκεπαστή της Νεάπολης εφόσον σε αυτή έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τον μετασχηματισμό της σε κλειστό εκθεσιακό χώρο.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: