Παραπολιτικά » Μετά τον οβελία «φουντώνει» το πολιτικό παιχνίδι…
ΣΗΜΕΙΟ - ΚΑΜΠΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετά τον οβελία «φουντώνει» το πολιτικό παιχνίδι…

Μετά τον οβελία «φουντώνει» το πολιτικό παιχνίδι…

Ημέρες περισυλλογής και κατάνυξης για όσους έχουν ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα ήταν αυτές της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς μετά την Κορύφωση του Θείου Δράματος ήρθε η Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Στη συνέχεια – ως είθισται – τιμάται δεόντως ο πασχαλινός οβελίας με τις στιγμές χαλάρωσης να συνεχίζονται για πολλούς και εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Μόλις, όμως… σβήσει η φωτιά από τις ψησταριές, αναμένεται να «φουντώσει» το πολιτικό παιχνίδι και σε τοπικό επίπεδο.

Σημείο – καμπή θα αποτελέσει η κατάθεση εντός των επόμενων εβδομάδων του νομοσχεδίου από την πλευρά της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών,  όπου θα περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων  θα καθοριστούν και οι όροι υπό τους οποίους θα γίνουν οι προσεχείς εκλογές σε Περιφέρεις και Δήμους. Αυτό είναι που αναμένουν νυν και ενδιαφερόμενοι αυτοδιοικητικοί, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους σε μια πορεία που θα διαρκέσει έως τον φθινόπωρο του 2019 όταν και θα στηθούν οι κάλπες για τους ΟΤΑ.

Παράλληλα, η αποσαφήνιση του αυτοδιοικητικού σκηνικού θα φέρει… καραμπόλες και σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το Πάσχα θα οδηγήσει στην «ανάσταση» των διεργασιών, ώστε να διεκδικηθεί στο μέλλον ο «σταυρός» των πολιτών…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: