Κόσμος » Δολοφονία Σολωμού Αποστολίδη: «Δεν ήξερα ότι τον σκότωσα» δηλώνει 22χρονος Τούρκος

Δολοφονία Σολωμού Αποστολίδη: «Δεν ήξερα ότι τον σκότωσα» δηλώνει 22χρονος Τούρκος

Δολοφονία Σολωμού Αποστολίδη: «Δεν ήξερα ότι τον σκότωσα» δηλώνει 22χρονος Τούρκος

Στη σύλληψη του 22χρονου Τούρκου Erdnic Senturk προέβη η Αστυνομία στα Κατεχόμενα της Κύπρου, για τη βάναυση δολοφονία του 65χρονου εν αποστρατεία στρατιωτικού Σολωμού Αποστολίδη.

Ο νεαρός φερόμενος ως δράστης φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς ότι παραδόθηκε γιατί τον «έτρωγαν» οι τύψεις καθώς δεν ήξερε ότι σκότωσε τον Σολωμό Αποστολίδη. Πληροφορίες φέρουν τους δύο άντρες να ενεπλάκησαν σε καυγά και τον 22χρονο να χτυπάει με μία πέτρα στο κεφάλι τον Κύπριο στρατιωτικό, και να αποχωρεί από το σημείο.

Το χρονικό της δολοφονίας
Η λεγόμενη Τουρκοκυπριακή Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σορός του Αποστολίδη βρέθηκε σε ορεινό δρόμο στον Πενταδάκτυλο μεταξύ Κερύνειας και του επίσης κατεχόμενου Δήμου Κυθραίας.

Οι Τουρκοκυπριακές αρχές ανέφεραν ότι η σορός αναγνωρίστηκε από το γιο του Αποστολίδη που πήγε χθες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Από νεκροτομή που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από πολλαπλά κατάγματα και αιμορραγία στο κεφάλι.

Εκτιμάται ότι δράστης της δολοφονίας είναι νεαρός Τούρκος που θεάθηκε να βγαίνει μαζί του από το καζίνο και δυνατό να έχει διαφύγει στην Τουρκία μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Κοντρέτ Οζερσάϋ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το έγκλημα δεν είναι πολιτικής φύσης και πρόσθεσε πως οι κατοχικές αρχές χειρίστηκαν το θέμα με διακριτικότητα και βρίσκονταν σε επαφή με τους οικείους του Αποστολίδη.

Εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας δήλωσε ότι γίνονται ενέργειες μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, με σκοπό να παραδοθεί σήμερα η σορός στις αρχές της Δημοκρατίας για να γίνει η νενομισμένη νεκροτομή και να παραδοθεί στους οικείους του.

ΠΗΓΗ:

 

Διαβάστε επίσης: