Παραπολιτικά » Τετ-α-τετ Μάξιμου με Ιωάννη Αντιοχείας
"ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ..."

Τετ-α-τετ Μάξιμου με Ιωάννη Αντιοχείας

Τετ-α-τετ Μάξιμου με Ιωάννη Αντιοχείας

Στην πολύπαθη Μέση Ανατολή που οι Χριστιανοί σφαγιάζονται, γίνονται πρόσφυγες ή ζουν υπό το φόβο, η ευχή «Καλή Αναστάση» αναμφίβολα έχει ιδιαίτερη φόρτιση. Η διαπίστωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά τη δραματική έκκληση του πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνομιλία στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου του Λιβάνου για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

«Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και παρά τις δυσκολίες και συνεχίζετε την μαρτυρία των Ορθοδόξων στο λίκνο του Χριστιανισμού» ευχήθηκε στον προκαθήμενο των αραβόφωνων ελληνορθόδοξων ο Μάξιμος.
Ο πατριάρχης που βιώνει το δράμα του ποιμνίου του έχει θύματα και στην οικογένειά του, καθώς ο αδελφός του, μητροπολίτης Παύλος, είναι ένας εκ των δυο μητροπολιτών που απήχθησαν πριν πέντε χρόνια από τζιχαντιστές και έκτοτε αγνοούνται.
Ο ελληνομαθής πατριάρχης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη στο εμπερίστατο πρεσβυγενές πατριαρχείο και συνεχάρη τον Μάξιμο και τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τη δράση τους. Όπως έλεγε ο Μάξιμος «η Ορθοδοξία μπορει να καταστεί και διπλωματική δύναμη για την Ελλάδα, η οποία μαζί με τη Ρωσία έχει ηγετικό ρόλο στη Διακοινοβουλευτική Ορθοδοξίας».

Τουλάχιστον έξω, όλοι φορούν τη «φανέλα της εθνικής Ελλάδος», όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, καθώς μαζί με τον Χαρακόπουλο ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τ.Κ.

Διαβάστε επίσης: