Ζωή » Η έρευνα που δικαιώνει τους μακαρονάδες

Η έρευνα που δικαιώνει τους μακαρονάδες

Η έρευνα που δικαιώνει τους μακαρονάδες

Tόσο εμείς οι Έλληνες μάλιστα όσο και οι Ιταλοί λατρεύουμε τις μακαρονάδες. Ο πολύς κόσμος όμως θεωρεί τα ζυμαρικά ακατάλληλα για απώλεια βάρους.

Έτσι, ορισμένοι τα κόβουν τελείως από τη διατροφή τους.

Ωστόσο, αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα καθώς, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα ζυμαρικά όχι μόνο δεν ενοχοποιούνται για την παχυσαρκία αλλά βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open», αποδείχθηκε ότι τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσο οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων 2.500 ατόμων που συμμετείχαν σε 30 έρευνες για τις συνέπειες της κατανάλωσης ζυμαρικών και άλλων υδατανθράκων στο σωματικό βάρος.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες έτρωγαν στο πλαίσιο διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη 3,3 μερίδες ζυμαρικών την εβδομάδα, με κάθε μερίδα να αντιστοιχεί σε περίπου μισό πιάτο μαγειρεμένα ζυμαρικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έπειτα από 12 εβδομάδες το βάρος τους όχι μόνο δεν είχε αυξηθεί, αλλά μειώθηκε κατά περίπου μισό κιλό.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: