Οικονομία » Στο «σφυρί» το σπίτι του Λάκη Γαβαλά

Στο «σφυρί» το σπίτι του Λάκη Γαβαλά

Στο «σφυρί» το σπίτι του Λάκη Γαβαλά

Από τα τέλη Απριλίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Από τις 27 Απριλίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο. Μετά τους κόκκινους δανειολήπτες έρχεται η σειρά όσων χρωστούν στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να ζήσουν τον εφιάλτη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής ακόμη και έργα τέχνης ή κοσμήματα μεγάλης αξίας εάν δεν φροντίσουν έστω και την τελευταία στιγμή να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να εκποιούνται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου.

Το πρώτο σπίτι που έχει προγραμματιστεί να βγει στο e-σφυρί είναι το διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Το κυρίως διαμέρισμα είναι 151 τ.μ. (συμπεριλαμβάνεται η έκταση της θέσης στάθμευσης) και συνοδεύεται από δώμα 12 τ.μ. και μια αποθήκη 6 τ.μ. στην περιοχή Τσακός.

Στη σχετική λίστα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν ήδη ενταχθεί 15 ακίνητα, με το πλήθος τους να αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες αφού και οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση να τρέξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τα χρέη προς την Εφορία και τα Ταμεία.

Τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων θα διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Θα διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.

ΠHΓΗ: in.gr

Διαβάστε επίσης: