Ελλάδα » Παρέμβαση εισαγγελέα για τον πυροβολισμό του Στέφανου Χίου

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον πυροβολισμό του Στέφανου Χίου

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον πυροβολισμό του Στέφανου Χίου

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, για το περιστατικό του πυροβολισμού σε βάρος δικαστικού επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας το «Μακελειό» από τον εκδότη του εντύπου, Στέφανο Χίο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητεί να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ αναφορά έκανε στην εισαγγελία και ο δικαστικός επιμελητής σε βάρος του οποίου έγινε η επίθεση.

Στο μεταξύ, εξαφανισμένος παραμένει ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς.

Ο δημοσιογράφος φέρεται να πυροβόλησε κατά του δικαστικού επιμελητή και από εκείνη την στιγμή αναζητείται από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο δικαστικός επιμελητής φέρεται να επιχείρησε να παραδώσει εξώδικο στον δημοσιογράφο από τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας λόγω κάποιου προσβλητικού δημοσιεύματος της εφημερίδας. Ωστόσο ο Στέφανος Χίος όπως φαίνεται δεν συγκράτησε τα νεύρα του και πυροβόλησε στο πάτωμα.

Αμέσως μετά τόσο ο δικαστικός επιμελητής, φοβούμενος για την ζωή του και ο Στέφανος Χίος για σύλληψή του διέφυγαν με τον δημοσιογράφο να επιβιβάζεται σε ταξί!

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο όπου έλαβε χώρα το επεισόδιο βρέθηκε ένας κάλυκας, απομεινάρι του πυροβολισμού και του καινούργιου επεισοδίου στον βίο και την πολιτεία του Στέφανου Χίου ως εκδότη.

Διαβάστε επίσης: