Λάρισα » Λάρισα: Μεγάλη Τετάρτη στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου (φωτ.)

Λάρισα: Μεγάλη Τετάρτη στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου (φωτ.)

Λάρισα: Μεγάλη Τετάρτη στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου (φωτ.)

Με κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα.

Αναλυτικά:

«Συγκινητική ήταν η επιστροφή της ιεράς εικόνος του Νυμφίου στο ιερό βήμα και κυρίως η λιτανευτική έξοδος της εικόνος του Μυστικού Δείπνου, η οποία προσκυνήθηκε από τους ευσεβείς Χριστιανούς.

Ο π.Αχίλλιος ομίλησε για το πώς ο άνθρωπος απολαμβάνει ξενίας Δεσποτικής και μετέχει της αθανάτου τραπέζης, καθώς και για την παράδοση του ιερού μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Ακόμη τόνισε πως ο άνθρωπος με τον πνευματικό του αγώνα, παλεύει να προσεγγίσει τον Θεό, «ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι…» όπως μας διδάσκει η ιερά υμνολογία των αγίων ημερών.

Οι πολυπληθείς νέοι της ενορίας εκόσμησαν την ιερά ακολουθία και συμμετείχαν στην εντός του Ναού λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μυστικού Δείπνου, ενώ ο Πρωτοψάλτης του Ναού και όλος ο χορός των ιεροψαλτών απέδωσαν θαυμάσια τους κατανυκτικούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Μεγαλη Τεταρτη (4)

Μεγαλη Τεταρτη (3)

Μεγαλη Τεταρτη (2)

 

Διαβάστε επίσης: