Λάρισα » Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη»

Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη»

Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει», συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο: «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο  Γ.Ι.Κατσίγρα.

Η αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως εργαλείο του εκπαιδευτικού για την δημιουργία κριτικών ερωτημάτων στην ομάδα των εκπαιδευομένων, έχει ως κύριο σκοπό να προκαλέσει σκεπτόμενους και ευαισθητοποιημένους πολίτες, ενάντια στις προκλήσεις και τις απειλές των πανανθρώπινων αξιών.

DRASI-3

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας με θέμα: «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη» ήταν ο κ. Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ, που αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτυπικών ιδεών.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν πρακτικές εφαρμογές στην αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση με θέματα που σχετίζονταν με την αποδοχή της διαφορετικότητας από τις κ.κ. Γεωργία Κούτρα και Κλειώ Λεβέντη από το Εργαστήρι Ζωής του Ο.ΚΑ.ΝΑ., τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, από την κα. Λίνα Μουσιώνη και την κα. Αγγελική Βαφειαδάκη – παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ του Δήμου, τη δημιουργία συνεργατικών δεσμών στην εκπαιδευτική κοινότητα από την κα. Κική Τσιάτα-Στέλεχος Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας του Ο.ΚΑ.ΝΑ και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την σύγχρονη οικογένεια και τις σχέσεις του ζευγαριού, από την κα. Βάσια Νημά, ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

DRASI-2

Στη ημερίδα συμμετείχαν στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, παιδαγωγοί των δημοτικών παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων καθώς και σύμβουλοι κοινωνικών δομών που υλοποιούν το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα. Ελένη Αναστασοπούλου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η διευθύντρια Αθλητισμού/Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής  κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

DRASI-1

Διαβάστε επίσης: