Κόσμος » Η Ισπανία άφησε ελεύθερο τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί

Η Ισπανία άφησε ελεύθερο τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί

Η Ισπανία άφησε ελεύθερο τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί

Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο «πατέρας» της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC που αποκάλυψε το λεγόμενο σκάνδαλο Swissleaks για τις πρακτικές φοροαποφυγής που εφάρμοζαν οι πελάτες της τράπεζας και συνελήφθη χθες στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος των ελβετικών αρχών που ζητούν την έκδοσή του, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα εν αναμονή της εξέτασης του εντάλματος σύλληψής του, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών στην Ελβετία με την κατηγορία της βιομηχανικής κατασκοπίας, θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και δεν πρέπει να φύγει από την Ισπανία. Πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε δικαστήριο. Πριν από λίγο το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημο αίτημα έκδοσης του Φαλτσιανί από την Ισπανία.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στις 5 Απριλίου επίσημο αίτημα έκδοσης διά της διπλωματικής οδού», ανέφερε ένας εκπρόσωπος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Υπενθυμίζεται ότι ο Φαλτσιανί αποκάλυψε την ύπαρξη της «λίστας Λαγκάρντ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: