Λάρισα » «Ζώσα η βυζαντινή παράδοση στον Λίβανο»
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ:

«Ζώσα η βυζαντινή παράδοση στον Λίβανο»

«Ζώσα η βυζαντινή παράδοση στον Λίβανο»

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι η Ορθοδοξία είναι παρούσα στην πολύπαθη Μέση Ανατολή ως δύναμη καταλαγής, συνεννόησης και ειρηνικής συνύπαρξης». Τα παραπάνω τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιορειτικής χαλκογραφίας με τίτλο «Virgin Mariam. Icons from Her Holy Garden. Mount Athos» στο Μουσείο Beit Beirut της Βηρυτού.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στον Λίβανο για το Διεθνές Συνέδριο κοινοβουλευτικού διαλόγου με θέμα «Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Έκθεση με τον Ορθόδοξο βουλευτή του Λιβάνου Ghassan Moukheiber.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Έκθεση με τον Ορθόδοξο βουλευτή του Λιβάνου Ghassan Moukheiber.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ακόμη τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που κατέστη δυνατή η έκθεση με τις χαλκογραφίες από το Περιβόλι της Παναγιάς εδώ στη Βηρυτό, στην καρδιά της Μέσης Ανατολής. Η ακτινοβολία του Αγίου Όρους παραμένει λαμπρή για πάνω από μια χιλιετία, και φωτίζει κάθε γωνιά που η Ορθοδοξία παραμένει ζωντανή. Και εδώ στον Λίβανο, αλλά και στη Συρία και σε όλη αυτή την τεράστια και πολύπαθη περιοχή, η Ορθοδοξία, παρά τις δοκιμασίες αιώνων, τις διώξεις, τα μαρτύρια, επιβιώνει σε πείσμα των καιρών.

Τα μέλη της ΔΣΟ προσφέρουν αναμνηστικά στον κυβερνήτη της Βηρυτού Ziad Chebib που έκανε τα εγκαίνια της Έκθεσης

Τα μέλη της ΔΣΟ προσφέρουν αναμνηστικά στον κυβερνήτη της Βηρυτού Ziad Chebib που έκανε τα εγκαίνια της Έκθεσης

Είχαμε τη χαρά ως μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας να διαπιστώσαμε και εμείς ότι εδώ χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Η βυζαντινή Κοινοπολιτεία, ως πολιτισμός, ως ένωση πιστών, ως ζώσα παράδοση δεν έχει εκλείψει. Χρέος όλων μας είναι να την ενισχύσουμε παντί τρόπω. Ιδιαιτέρως στην καθ’ ημάς Ανατολή, όπου συντελείται μια μακράς διάρκειας Γενοκτονία ανθρώπων και μνημείων, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους Ορθόδοξους αδελφούς μας.

Εύχομαι, η Ανάσταση του Χριστού που γιορτάζουμε σε λίγες ημέρες, να σημάνει και την Ανάσταση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής μετά το δρόμο του μαρτυρίου που έχουν διαβεί για πολλά χρόνια».

Διαβάστε επίσης: