Πολιτισμός » Οι κιθάρες του ΣΩΛ πάνε Βέροια…

Οι κιθάρες του ΣΩΛ πάνε Βέροια…

Οι κιθάρες του ΣΩΛ πάνε Βέροια…

Το κιθαριστικό σύνολο Solarpege του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας θα συμμετάσχει στην 8η Συνάντηση ορχηστρών –συνόλων κιθάρας  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στην Βέροια. Το σύνολο μεταξύ άλλων θα αποδώσει έργα Α.Vivaldi, P.Moricone, K.Badelt, N.Rota, Μ.Χατζηδάκι, Y.Tiersen.

Συμμετέχουν οι καθηγητές του Σ.Ω.Λ Χρήστος Καλαμπούκας (καθ. κιθάρας-λαούτου), ΓιάννηςΤσοπάνογλου (καθ.μαντολίνου)

Την επιμέλεια και διδασκαλεία του συνόλου έχει ο Νίκος Κουτσιούλης.

ΣΩΛ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (2)

Η ορχήστρα κιθάρας »solarpege» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από μαθητές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με υπεύθυνο καθηγητή τον Κουτσιούλη Νίκο.

Στο 1ο  Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων  της Λάρισας (Μάρτιος 2017) πραγματοποίησε  το ντεμπούτο της. Συμμετείχε στην 7η Συνάντηση Ορχηστών & Συνόλων Κιθάρας στην Βέροια (Απρίλιος 2017), στο φεστιβάλ κιθάρας στην Κοζάνη (Μάϊος  2017), στο φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στο Bansko Βουλγαρίας (Ιούνιος 2017),στην Συνάντηση Ορχηστρών & Συνόλων Λάρισας που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο (Νοέμβριος 2017), στο φεστιβάλ Ιωαννίνων (Ιανουάριος 2018) καθώς και στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας (Φεβρουάριος 2018).

ΣΩΛ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (1)

Η φιλοσοφία και ο σκοπός της ορχήστρας είναι να προσφέρει στους μαθητές του ωδείου μια άλλη διάσταση της  κιθάρας καθώς επίσης  να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν  σε μια ορχήστρα δεδομένου ότι η κλασική  κιθάρα είναι όργανο κυρίως σολιστικό.

Συμμετέχουν οι σπουδαστές του Σ.Ω.Λ: Αβραμίδη Κυριακή, Γιακουβής Μάριος, Κουτσιούλη Κατερίνα, Κουτσιούλη Ιωάννα, Λάνταβος Βασίλης, Τουφεξής Αχιλλέας, Τσακιρίδου Νικολέτα, Τσιτσιάμης Κοσμάς, Χατζηγρίβας Κων/νος, Χονδροματίδης Γιάννης

 

Διαβάστε επίσης: