Πολιτισμός » Οδύσσεια: Η Chamber Music Society στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ LIVE FROM LINCOLN CENTER

Οδύσσεια: Η Chamber Music Society στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Οδύσσεια: Η Chamber Music Society στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Συνέργεια της ΕΡΤ με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Live from Lincoln Center

Η ΕΡΤ σε συνέργεια με το τηλεοπτικό δίκτυο Live from Lincoln Center και την Chamber Music Society, μέλη του Οργανισμού Τεχνών της Αμερικής Lincoln Center, θα συμβάλλει στη δημιουργία της διεθνούς συμπαραγωγής που φέρει τον τίτλο «Οδύσσεια: H Chamber Music Society στην Ελλάδα».

Lipman Matt by Jiyang Chen
Lipman Matt by Jiyang Chen

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Live from Lincoln Center ταξιδεύει εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και καταγράφει το ταξίδι των μουσικών κατά τη διάρκεια μιας σύγχρονης Οδύσσειας με αφετηρία τη συναυλία της 11ης Απριλίου 2018 στην Εναλλακτική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα και τελικό προορισμό τους Δελφούς και το ιερό του θεού Απόλλωνα.

Η περιπλάνηση των μουσικών καταγράφεται μέσα από τις εμφανίσεις τους στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Πήλιο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στο Βόλο, καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο στο κέντρο της Λάρισας. Στο πλαίσιο των συναυλιών οι μουσικοί της Chamber Music Society θα πραγματοποιήσουν και ένα σεμινάριο εξειδίκευσης σε σπουδαστές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, προάγοντας έτσι την τέχνη της μουσικής δωματίου.

Um Danbi
Um Danbi

Το μουσικό αυτό ταξίδι έχει ως  απώτερο στόχο να αποκαλύψει τη στενή σχέση ενός κοντσέρτου μουσικής δωματίου με την αρμονία των αρχαίων μνημείων μας, ενώ παράλληλα να ανιχνεύσει την ελληνική πολιτισμική επίδραση που αποτυπώνεται έντονα στη γλώσσα, τις τέχνες, τη φιλοσοφία και τη ζωή των πολιτών  -με έμφαση στην κλασική μουσική.

Η ΕΡΤ, στη διεθνή αυτή παραγωγή, προσκλήθηκε να στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει (τεχνογνωσία και εξοπλισμό), κερδίζοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η ταινία που θα παραχθεί θα προβληθεί στο αμερικανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS (Public Broadcasting System). Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Atapine_Dmitri_by_DoHyoung_Kim

Boyd, Aaron

D'Angelo Emily

Lee_Sean_by_EricRyanAnderson_Press

Lipman_Matt_by_Jiyang_Chen

Neubauer_Paul_by_BernardMindich_2

OConnor_Tara_Helen_by_LisaMarieMazzucco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Um_Danbi

Τα κοντσέρτα μουσικής δωματίου φέρουν την υπογραφή των δύο καλλιτεχνικών διευθυντών του CMS του τσελίστα David Finckel, και της πιανίστριας Wu Han, δύο διεθνώς καταξιωμένων μουσικών για την ποιότητα και τα εμπνευσμένα προγράμματά τους. Μαζί τους επίσης θα είναι οι κορυφαίοι μουσικοί, μέτζο σοπράνο Emily D’Angelo, οι βιολινιστές Aaron Boyd, Sean Lee, Arnaud Sussmannand Danbi Um, οι βιολιστές Matthew Lipman και Paul Neubauer, ο τσελίστας Dmitri Atapine, καθώς και η φλαουτίστρια Tara Helen O’Connor.  

Τα προγράμματα των κοντσέρτων περιλαμβάνουν κλασικά αριστουργήματα μουσικής δωματίου, μεταξύ των οποίων, έργα των Debussy, Brahms, Ravel, Beethoven, Mendelssohn και Schubert, καθώς και έργα του George Tsontakis ενός  σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη ελληνικής καταγωγής.

 

Διαβάστε επίσης: