Βιβλίο » Ποιητική συλλογή: «Επιστροφή – Ωδή στην Καλλιπεύκη»

Ποιητική συλλογή: «Επιστροφή – Ωδή στην Καλλιπεύκη»

Ποιητική συλλογή: «Επιστροφή – Ωδή στην Καλλιπεύκη»

Η ποιητική συλλογή «Επιστροφή» του Αποστόλη Παπαϊωάννου αποτελεί είναι μέρος της μεγαλύτερης ανέκδοτης συλλογής και συγγραφής του, με τον γενικό τίτλο «Ωδή στην Καλλιπεύκη».

Τη συλλογή εξέδωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» (σ.σ. 35, Μάρτιος 2018).

ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΙΗΣΗ

Η συλλογή περιλαμβάνει τα ποιήματα «Επιστροφή στην Καλλιπεύκη», «Τα αερικά», «Γάμος», Φάνταζε ανίκητη», «Καλλιπεύκη», «Ήταν εκεί και φέτος», «Του Ολύμπου γιος», «Η αγριοκερασιά μας», «Ο Πατέρας μου», «Μάνα Καλλιπευκιώτισσα στο γιο, που ξενιτεύεται», «Λουλούδι του Μαγιού», «Λουλούδι του Χριστού», «Ο Κολιός», «Στη μνήμη όλων». Η συλλογή διανθίζεται με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Καλλιπεύκη και δραστηριότητες των κατοίκων της.

Στο προλογικό σημείωμα του ΜΕΣΑΚ «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» δίνεται το στίγμα της συλλογής: «Απ’ τη φτώχεια, τη μιζέρια, τον αγώνα και τα προδομένα όνειρα των απλών ανθρώπων, στο αύριο που δεν λέει να’ ρθει! Μέσα από το λόγο του, πεζό ή ποιητικό ξεχύνεται πλήθος συναισθημάτων, πλήθος εικόνων, πλήθος αναπολήσεων… Μ’ αυτά μας οδηγεί, μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια, «χρόνια της αθωότητας», στα «ξέφωτα» της φαντασίας μας, όπως θα έγραφε ο  ίδιος, στα «περασμένα» και στις ελπίδες μας, που είναι οι δικές του, επηρεάζοντάς μας με την καλυμμένη αισιοδοξία του…».

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: