Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Δικτύωση Φορέων με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Δικτύωση Φορέων με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Δικτύωση Φορέων με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Συνεχίζονται με επιτυχία οι προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις του επιστημονικού προσωπικού του  Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με τους φορείς και τα νομικά πρόσωπα της πόλης σε μια προσπάθεια συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και δυσκολιών των πολιτών.

Σειρά είχε ο σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  Ν.Π.Ι.Δ. «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» όπου τα μέλη του ενημέρωσαν το προσωπικό για το έργο και τις δράσεις του, στο πλαίσιο της δικτύωσης των φορέων, με σκοπό την μελλοντική τους συνεργασία.

Ο σύλλογος «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» αποτελεί τον πρώτο φορέα σωφρονιστικής και επανενταξιακής μέριμνας που λειτουργεί στη Λάρισα. Τα μέλη του παρουσίασαν τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες τους τονίζοντας ότι την τελευταία 2ετία νέα μέλη προστέθηκαν στο δυναμικό του, χαρτογράφησαν τις δομές που μπορούν να συμβάλουν στην επανένταξη, υλοποίησαν προγράμματα ελληνομάθειας και δημιούργησαν χώρο μόνιμης έκθεσης και πώλησης των έργων των εγκλείστων και των εθελοντών.

Αντίστοιχα ενημερώθηκαν για την λειτουργία και το ευρύ πεδίο δράσης του Κέντρου Κοινότητας ως δομή η οποία αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων. Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή/και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους όπως ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης και σίτισης, προβλήματα διαβίωσης, ενημέρωσης για προγράμματα συμβουλευτικού, εκπαιδευτικού, επαγγελματικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ. 2410680242, e-mail:kkoinotitas@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Για τη «ΔΙΕΞΟΔΟ», Ταγματάρχου Βελλησαρίου 68, τηλ.6932430123, email:diexodos1997@gmail.com.

Διαβάστε επίσης: