Ελλάδα » ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνει ο έλεγχος δικαιολογητικών (3Κ/2018)

ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνει ο έλεγχος δικαιολογητικών (3Κ/2018)

ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνει ο έλεγχος δικαιολογητικών (3Κ/2018)

Αρχίζει σήμερα, 3 Απριλίου, ο έλεγχος των δικαιοληγητικών της προκήρυξης των δήμων 3Κ/2018.

Πάνω από 80 υπάλληλοι του ΑΣΕΠ θα ασχοληθούν με τον έλεγχο των πιστοποιητικών των υποψηφίοων, προκειμένου να καταρτιστεί ο οριστικός των διοριστέων.

Λόγω της πληθώρας των αιτήσεων, η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 6-7 μήνες από σήμερα.

Σας μεταφέρουμε βήμα προς βήμα πώς θα γίνει η διαδικασία ελέγχου:

(1) Έλεγχος των δικαιολογητικών των 8.166 υποψηφίων που είναι προσωρινά διοριστέοι. Για όποιον υποψήφιο διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα στην αίτηση συμπίπτουν και τεκμηριώνονται με τα δικαιολογητικά του, κερδίζει τη μόνιμη θέση

(2) Όποιοι υποψήφιοι είναι στον πίνακα των προσωρινά διοριστέων και απορρίπτονται λόγω έλλειψης δικαιολογητικών ή πλαστών πιστοποιητικών τίθενται εκτός τελικού πίνακα διοριστέων. Σημειώστε ότι το ΑΣΕΠ ελέγχει δικαιολογητικό προς δικαιολογητικό, τη γνησιότητα των πιστοποιητικών

(3) Ο υποψήφιος που θα απορριφθεί από τον τελικό πίνακα διοριστέων αναζητάται ο αντικαταστάτης του από τον πίνακα επιλαχόντων. Παράδειγμα: Τρεις υποψήφιοι στον δήμο Νέας Σμύρνης δεν είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών. Θα αντικατασταθούν από τον 1ο, τον 2ο και τον 3ο που βρίσκονται στον πίνακα επιλαχόντων.

Δείτε πώς γίνεται (τα ονόματα είναι ενδεικτικά):

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ (Δήμου Ν. Σμύνρης)

 1. Αθανασίου Κωνσταντίνος – Ελέγθηκαν τα δικαιολογητικά από το ΑΣΕΠ είναι ΟΚ
 2. Δημόπουλος Γεώργιος – Ελέγθηκαν τα δικαιολογητικά από το ΑΣΕΠ είναι ελλιπή
 3. Κωνσταντακάτος Γεράσιμος – Ελέγθηκαν τα δικαιολογητικά από το ΑΣΕΠ είναι ΟΚ
 4. Γεωργιάδης Χαράλαμπος – Ελέγθηκαν τα δικαιολογητικά από το ΑΣΕΠ είναι ΟΚ
 5. Τσάνας Γρηγόρης – Ελέγθηκαν τα δικαιολογητικά από το ΑΣΕΠ, ορισμένα από αυτά είναι πλαστά
 6. Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα – Ελέγθηκαν τα δικαιολογητικά από το ΑΣΕΠ είναι ΟΚ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ (Δήμου Ν. Σμύρνης)

 1. Τσαντές Νικόλαος
 2. Δημοπούλου Αγγελική
 3. Στράντζαλης Μιχάλης
 4. Βασιλείου Γεώργιος
 5. Αθανασιάδης Χαράλαμπος
 6. Τρυφωνίδης Κώστας
 7. Αγγέλακας Διονύσης
 8. Βέτσος Γιάννης
 9. Γρηγοριάδης Κίμωνας
 10. ………………………………
 11. ………………………………
 12. ………………………………

(-) Ο Δημόπουλος (προσωρινά διοριστέος) απορρίπτεται και εξετάζονται τα δικαιολογητικά του 1ου επιλαχόντα Τσαντέ Νικόλαου. Αν ο Τσαντές είναι ΟΚ διορίζεται. Αν όχι, τη θέση του παίρνει (και ελέγχεται) η Αγγελική Δημοπούλου. Αν και και η Δημοπούλου δεν είναι ΟΚ, τη θέση της παίρνει (και ελέγχεται) ο Μιχάλης Στράντζαλης κοκ.

(-) Ο Τσάνας (προσωρινά διοριστέος) με πλαστά δικαιολογητικά απορρίπτεται και αντικαθίσταται από τον Γιώργο Βασιλείου. Ελέγχεται και αυτός. Αν είναι ΟΚ διορίζεται. Αν όχι πάμε στον επόμενο επιλαχόντα που είναι ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης, ο ο οποίος διαθέτει σωστά δικαιολογητικά. Η διαδικασία ελέγχου σταματάει εδώ, γιατί -έτσι κι αλλιώς- ο Τρυφωνίδης, με βάση τα δηλωθέντα του, υπολείπεται μορίων από τον Αθανασιάδη.

(4) Σημειώστε ότι τα προσωρινά αποτελέσματα βγήκαν ηλεκτρονικά, χωρίς να μεσολαβήσει ανθρώπινο χέρι. Γι΄ αυτό, άλλωστε, βγήκαν και τόσο σύντομα. Το πρόγραμμα του ΑΣΕΠ -που χρησιμοποιείται σε όλους τους διαγωνισμούς μόνιμου προσωπικού- έκανε ταυτοποίηση (δηλαδή match-άρισμα) μεταξύ των πεδίων της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα προσόντα της εκάστοτε θέσης, κατηγορίας (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), θέσεων με εμπειρία και χωρίς εμπειρία, ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑμΕΑ κλπ). Από αυτή την διαδικασία, με βάση τα δηλωθέντα στην αίτηση, προέκυψαν οι πίνακες προσωρινά διοριστέων, επιλαχόντων και απορριπτέων.

(5) Σημειώστε ακόμη: Το ΑΣΕΠ «έτρεξε» πολλές φορές αυτό το πρόγραμμα (verification, δηλαδή επαλήθευση). Όπως για παράδειγμα, στην κατηγορία ΥΕ, όπου από το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 10 το πρωί του Σαββάτου το ΑΣΕΠ έκανε συνεχεία επαληθεύσεις. Ακολούθησαν οι τρεις αποτυχημένες απόπειρες ανάρτητης των αποτελεσμάτων, (λόγω υπερφόρτωσης), η πρώτη εκ των οποίων έγινε στις 14:25, όπως έγραψε το workenter.

Διαβάστε περισσότερα στο workenter.gr

 

Διαβάστε επίσης: