Θεσσαλία » Οι νέοι της Θεσσαλίας αγκάλιασαν το Youth Empowered της Coca-Cola Tρία Έψιλον

Οι νέοι της Θεσσαλίας αγκάλιασαν το Youth Empowered της Coca-Cola Tρία Έψιλον

Οι νέοι της Θεσσαλίας αγκάλιασαν το Youth Empowered της Coca-Cola Tρία Έψιλον

Tο τετραήμερο σεμινάριο του προγράμματος Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ολοκληρώθηκε στον Βόλο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους νέους που συμμετείχαν.  Συνολικά 100 συμμετέχοντες, 18-30 ετών, βρέθηκαν στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα  για 4 ημέρες μαζί με  50 στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον αλλά και των συνεργατών του προγράμματος οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, ως μέντορες. Μοναδικός τους στόχος να τους μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των νέων, βοηθώντας τους έτσι να πετύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Η Αγγελική, φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συμμετείχε και τις 4 ημέρες αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις: «Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για όλους τους νέους, διότι μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε αρχικά καλύτερα τον εαυτό μας, να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας».

Youth Empowered_Volos_I

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με αφετηρία το Youth Empowered στον Βόλο προχώρησε σε στρατηγικές συνεργασίες μαζί με σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για να προσφέρουν στους νέους ακόμα περισσότερα εφόδια. Πιο συγκεκριμένα, η METRO AEBΕ, η εταιρεία που διαθέτει τις αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry, αναλαμβάνει στρατηγικός συνεργάτης απασχόλησης και η Microsoft στρατηγικός συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η συνεργασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τη METRO AEBE και τη Microsoft θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τόσο στο επόμενο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2018, όσο και μέσω της διαδραστικής  πλατφόρμας e-learning, το www.youthempowered.gr που προσφέρει επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από τους μέντορες του προγράμματος.

Youth Empowered_Volos_III

To Youth Empowered ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με περισσότερες από 10 εταιρείες, οργανισμούς, και στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr, για να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους. Μέχρι σήμερα στην διαδικτυακή πλατφόρμα οι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 3.000 ενώ ήδη περισσότεροι από 250 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια Youth Empowered που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον  και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4.000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

Διαβάστε επίσης: