Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στους Αγίους Αναργύρους

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στους Αγίους Αναργύρους

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες στους Αγίους Αναργύρους

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έγινε στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χάλκης κ. Α. Παπαθεοχάρης από την οποία κατάγονταν πολλοί εκτελεσθέντες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Συμπληρώνονται 74 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…Σήμερα που ο φασισμός επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν  να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…»

Αγιοι Αναργυροι

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι ΔΕ Πλατυκάμπου και  Πολιτισμού Ι. Κουκούτσης και Κ. Φιλιππούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Χατζούλης, Ρ. Κομήτσας, Ζ. Ανυφαντή, Ι. Ζαχαριάς και Β. Χατζούλης, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ο αντισυνταγματάρχης  Δ. Μόσιος, ο επιπυραγός Ι. Λιάπης, οι πρόεδροι των ΤΚ Αγίων Αναργύρων και Ψυχικού Ν. Καραβασειλιάδης και  Ν. Γκαμπλιάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφετών  Μαγνησίας Αν. Μαμούχας, οι ΤΣ της ΔΚ Νίκαιας Β. Μιχαλούλη και Κ. Παναγούλης, μέλη συλλόγων και οργανώσεων και συγγενείς των εκτελεσθέντων οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια τη μνήμη τους.

Διαβάστε επίσης: