Αθλητισμός » Γκάφα από τη Δόξα Δράμας: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Γκάφα από τη Δόξα Δράμας: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Γκάφα από τη Δόξα Δράμας: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Μια γκάφα στις αλλαγές παικτών στο ματς με τον Αρη στο Χαριλάου βάζει σε μπελάδες τη Δόξα Δράμας.

Την ώρα μάλιστα που βρίσκεται στο κυνήγι της τρίτης θέσης της Football League, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει και άνοδο στην Super League. Συγκεκριμένα, οι «Μαυραετοί» είχαν έξι ξένους στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με τον Άρη για έξι λεπτά, ενώ ο κανονισμός θέτει ως ανώτατο όριο τους πέντε. Η γκάφα αυτή, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο, μηδενισμό στο συγκεκριμένο ματς (που, έτσι κι αλλιώς έχασε με 1-0), αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα. Φυσικά, ο Άρης δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον της Δόξας Δράμας, αφού πήρε το «τρίποντο», όμως δεν αποκλείεται να καταθέσουν ένσταση ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Football League.

Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως, οι άνθρωποι της Δόξας Δράμας δεν θέλησαν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Όταν γνωστοποιήθηκε το θέμα, ο πρόεδρος της ομάδας με γραπτή του δήλωση, παραδέχτηκε το λάθος, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένει αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», από το 71ο λεπτό μέχρι και το 77′ του αγώνα, η ομάδα μας αγωνίσθηκε με έξι κοινοτικούς – αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αντί πέντε, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ. Επειδή η ευθύνη προϋποθέτει ήθος και στην εποχή μας είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα, ως ΠΑΕ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μας διακατέχει η νοοτροπία του «θύματος» και να περιμένουμε τις όποιες αντιδράσεις των άλλων ομάδων. Θεωρούμε σωστό να προχωρήσουμε στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν, διότι έτσι απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα και καθορίζουμε το μέλλον μας και την προσωπικότητά μας.

Είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα. Άλλωστε ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω»»

Διαβάστε επίσης: