Ελλάδα » Εισαγγελική πρόταση: Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τον φόνο

Εισαγγελική πρόταση: Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τον φόνο

Εισαγγελική πρόταση: Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τον φόνο

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, για την υπόθεση της δολοφονίας της μεσίτριας. Πρόκειται για την υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο, με τον γιατρό του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, γιατρός ο οποίος δολοφόνησε την 36χρονη μεσίτρια τον Απρίλιο του 2017. 

Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και της υπεράσπισής του περί αμέλειας. Στην αγόρευσή της, είπε πως δεν υπάρχει προηγούμενο σε ιατρική αμέλεια με τέτοια συμπεριφορά γιατρού και ανάφερε ότι ο γιατρός «έθεσε σε κατάσταση κινδύνου τη ζωή της, αφού τη νάρκωσε για να πετύχει κάτι, που δεν το γνωρίζουμε».

«Εμείς θα δώσουμε στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο και ευθύ δόλο να αφαιρέσει τη ζωή αυτής της γυναίκας, που καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να τη φέρει πίσω στα παιδιά της που μέχρι σήμερα την αναζητούν», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της πρότασης η δικηγόρος της οικογένειας της θανούσας, Κική Πακιρτζίδου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Νικολακόπουλος, δήλωσε:

«Για εμάς η πρόταση ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη γιατί δείχνει έλλειψη θάρρους και έχει πολλά κενά. Ουσιαστικά, δέχθηκε ότι ο γιατρός έκανε αναισθησία στη γυναίκα χωρίς να της κάνει ιατρική πράξη για κάποιον λόγο που τον ξέρει μόνο αυτός… Αυτό δεν είναι λογική εξήγηση και δεν δίνει απάντηση στα προβλήματα που απασχολούν το δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος απέδωσε τις κινήσεις του στον πανικό που υποστήριξε ότι τον κυρίευσε, όταν διαπίστωσε πως η γυναίκα έπαθε ανακοπή.

ΠΗΓΗ: voria.gr

Διαβάστε επίσης: