Παραπολιτικά » Βολιώτες βλέπουν …«εμπρηστική» τη δήλωση Καλογιάννη για τη Γεωπονική!
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο …ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Βολιώτες βλέπουν …«εμπρηστική» τη δήλωση Καλογιάννη για τη Γεωπονική!

Βολιώτες βλέπουν …«εμπρηστική» τη δήλωση Καλογιάννη για τη Γεωπονική!

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Βόλο η δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη στη larissanet για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, η Larissanet σε πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο «Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», φιλοξένησε απόψεις φορέων, όπως και του Δημάρχου Λαρισαίων, οι οποίοι ζητάνε με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας την μεταφορά της έδρας της Γεωπονικής Σχολής στη Λάρισα.

Σε σημερινό του πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» της Μαγνησίας βλέπει …»Νάρκες Λαρισαίων για το Πανεπιστήμιο» και χαρακτηρίζει «εμπρηστική» τη δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων στην έντυπη larissanet.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της larissanet, όπου αναφέρει ότι η Λάρισα θέλει την έδρα της Γεωπονικής Σχολής.

larissanet 218

Αναλυτικά η δήλωση Καλογιάννη στη Larissanet:

Καλογιάννης: Επιβάλλεται η έδρα της Γεωπονικής να έρθει στη Λάρισα

Με δήλωσή του για το θέμα της συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρει ότι είναι ανάγκη πριν την νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί να υπάρξει ένας ευρύτερος και συστηματικός διάλογος όλων των φορέων. Συγκεκριμένα στη δήλωσή το σημειώνει:

«Η συζήτηση για τις  συγχωνεύσεις των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή της Λάρισας, πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά ενός ευρύτατου και συστηματικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και πολύ περισσότερο κατά τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων θα πρέπει να αξιολογηθούν σημαντικότατα δεδομένα όπως.

  • Το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας), είναι από τα παλιότερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, με ιδιαίτερα πλούσιο και αξιόλογο έργο και με χιλιάδες σπουδαστές. Το ΤΕΙ είναι συνυφασμένο με την νεότερη ιστορία της πόλης και βεβαίως με την ανάπτυξη της τοπικής της οικονομίας.
  • Όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει ως όρο την αξιοποίηση των υποδομών και των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα και βέβαια την συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων και της φοίτησης των σπουδαστών στην πόλη μας.
  • Οι στρεβλώσεις του παρελθόντος κατά τη συζήτηση για την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που οδήγησαν μεταξύ άλλων την έδρα της Γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου στο Βόλο πρέπει να διορθωθούν. Οι υποδομές, οι δυνατότητες και το αγροτικό περιβάλλον στην περιοχή της Λάρισας και η σύνδεση της επιστήμης με την παραγωγική διαδικασία επιβάλλουν ότι η έδρα της ενιαίας Γεωπονικής Σχολής ανεξάρτητα από τη διασπορά των υποδομών της, θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή της Λάρισας».

Δείτε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»

 

TAXYΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ1

Και τις αντιδράσεις στη δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη:

 

TAXYΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

O …διάλογος για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μόλις ξεκίνησε…

Διαβάστε επίσης: